Wil jij weten hoeveel je netto gaat verdienen na alle nieuwe cao-afspraken? Doe de Salarischeck van de AOb.
Wil jij weten hoeveel je netto gaat verdienen na alle nieuwe cao-afspraken? Doe de Salarischeck van de AOb.

Beeld: Typetank

Check je nieuwe salaris met de handige AOb-tool

De tool van de AOb om je salaris te checken is bijgewerkt. Reuze handig, want nu kun je kijken wat jouw nieuwe salaris gaat worden na alle nieuwe cao-afspraken en hoeveel je er netto op vooruitgaat.

Zowel voor het primair- als het voortgezet onderwijs is de Salarischeck bijgewerkt na alle recente cao-afspraken. Vul je geboortedatum in, de onderwijssector, de werktijdfactor en het aantal dienstjaren en kom er binnen een paar klikken achter wat het nieuwe salaris is.

Nieuwe salarisschaal

Werk je in het primair onderwijs? Dan moet je de nieuwe salarisschaal invullen aan het begin van de check. Alle leerkrachten uit de LA-salarisschaal gaan naar L10. Personeel uit de LB-schaal gaat naar L11 en LC naar L12. AOb-bestuurder Eugenie Stolk legt in dit nieuwsbericht op de AOb-website alles uit over de nieuwe salarisschalen en de cao-afspraken.

Ook gaan leerkrachten in het primair ondewrijs -die nog niet aan het eind van hun salarisschaal zitten- automatisch een trede omhoog in augustus. In de check kun je het vergelijken door het aantal dienstjaren te verhogen. Zit je nu bijvoorbeeld in LA trede 2? Vul dan bij de check 2 in bij het aantal dienstjaren. Wil je weten wat het bedrag per augustus wordt in de hogere trede 3? Vul dan bij het aantal dienstjaren 3 in.

Alles ingevuld? Dan krijg je een handig overzicht van de salarisstroken te zien. Let op, de check begint bij januari 2018. Dit is nog het oude salaris. Klik op de pijltjes naar rechts om de salarisstroken van het hele jaar te zien en de verschillen.

Verhoging

Als je in het voortgezet onderwijs werkt, zie je vanaf juni 2018 een salarisverhoging op de loonstrook staan. In het primair onderwijs is de loonsverhoging vanaf september 2018 en ook in de maand oktober keren schoolbesturen meerdere bedragen uit waardoor het nettosalaris in die maand flink hoger is.

Benieuwd naar het nieuwe salaris? Vul dan de Salarischeck in. Wil je weten wat de nieuwe afspraken zijn in het primair onderwijs? Klik op deze link. Het onderhandelaarsakkoord voor het voortgezet onderwijs vind je hier. 

Meer nieuws