AOb in actie bij VVD en ChristenUnie

Belastingparadijs of beter onderwijs? VVD-premier Mark Rutte kreeg die vraag voorgelegd van AOb'ers die zaterdag bij het congres stonden te flyeren. In Nijkerk was de AOb ook actief. Daar werd een motie besproken om het geld voor werkdrukverlaging in het primair onderwijs een paar jaar naar voren te halen.

Op de congressen van de VVD in Nieuwegein en bij de ChristenUnie in Nijkerk voerde de Algemene Onderwijsbond met kaderleden actie voor extra investeringen in het onderwijs. “We hopen dat u vandaag nog aandacht besteedt aan het lerarentekort”, vroeg dagelijks bestuurder Tamar van Gelder de toestromende aanwezigen. Want er valt wat te kiezen: het laten zitten van de afschaffing van de dividendbelasting levert geld op dat naar het onderwijs kan.

Reacties

Premier Mark Rutte kreeg de boodschap ook mee. Reacties van de VVD-congresgangers varieerden enorm. Waar de één het aanpakken van het lerarentekort belangrijk vond – ook met een beter salaris en een lagere werkdruk – vond de ander dat er genoeg geld naar het onderwijs ging. “Je moet het anders organiseren.”

In Nijkerk discussieerde AOb-hoofdbestuurder Eddie Kokhuis met onderwijswoordvoerder Eppo Bruins van de ChristenUnie. Zaterdag komt daar een motie in stemming om de 450 miljoen euro in 2021 voor werkdrukverlaging een paar jaar naar voren te halen.

 

AOb-bestuurder Douwe van der Zweep (uiterst links) samen met AOb-kaderleden bij het partijcongres van de ChristenUnie in Nijkerk.

Premier Mark Rutte (VVD) neemt de AOb-flyer: ‘Belastingparadijs of beter onderwijs’ in ontvangst. AOb’ers voerden vanochtend actie bij het partijcongres van de VVD in Nieuwegein.

AOb’er Eddie Kokhuis geeft minister Carola Schouten van de ChristenUnie een flyer van de AOb in Nijkerk. 

Meer nieuws