Het team van de 2e Marnixschool in Utrecht maakt een selfie met de halve AOb-taart. Deel jouw selfie via Facebook: #actievoerenloont
Het team van de 2e Marnixschool in Utrecht maakt een selfie met de halve AOb-taart. Deel jouw selfie via Facebook: #actievoerenloont

Beeld: AOb

AOb bezorgt halve taart op alle scholen voor primair onderwijs

Het demissionaire kabinet heeft de loonkloof tussen po en vo voor de helft gedicht. Daarom bezorgt de AOb een halve taart op alle scholen voor primair onderwijs in Nederland. “Je ziet dat actievoeren helpt. We zijn er nog niet, maar nu is het even feest.”

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen trok het demissionaire kabinet 500 miljoen euro uit om de loonkloof tussen po en vo te dichten. Of nou ja, voor iets meer dan de helft, in elk geval.

“Het is een goede eerste stap naar een hoger salaris voor het onderwijspersoneel in het primair onderwijs”, zegt dagelijks bestuurder Thijs Roovers van de AOb. “Hier hebben we jarenlang voor geknokt en gestaakt. Van regionale stakingen tot massale demonstraties op het Malieveld en het Zuiderpark aan toe. En je ziet: actievoeren helpt.”

‘Ik kan niet beloven dat ik elke school zelf bezoek met mijn bakfiets’

Om dat succes te vieren bezorgt de AOb de komende dagen en begin volgende week op elke school voor primair onderwijs in Nederland een halve taart.

“Ik kan niet beloven dat ik elke school zelf bezoek met mijn bakfiets”, zegt Roovers. “Maar ik kan wel beloven dat we doorgaan met actievoeren. Want die 500 miljoen euro is een mooi begin, maar de loonkloof tussen het po en vo moet helemáál worden gedicht. En daar hebben we iedereen voor nodig, want samen staan we sterk. Maar eerst is het feest. Eet smakelijk.”

Zodra de taart ook in jouw personeelskamer staat: maak een selfie met het hele team en deel dat op Facebook met de hashtag #actievoerenloont

 

Meer nieuws