De stemmen zijn geteld: de AOb behoudt vier zetels in het verantwoordingsorgaan van pensioenfonds ABP.
De stemmen zijn geteld: de AOb behoudt vier zetels in het verantwoordingsorgaan van pensioenfonds ABP.

Beeld: Pixabay

AOb behoudt zetels in verantwoordingsorgaan ABP

De AOb behoudt vier zetels in het verantwoordingsorgaan van pensioenfonds ABP. AOb-leden konden in april hun stem uitbrengen. De uitslag is nu bekend.

Het verantwoordingsorgaan van het ABP is een soort medezeggenschapsraad. De vertegenwoordigers die erin zitten controleren het ABP-bestuur, geven adviezen en denken mee over het beleid. In het verantwoordingsorgaan zitten kandidaten namens de werkenden, de gepensioneerden en de werkgevers.

In de groep werkenden heeft de AOb drie zetels behouden. Auke van Nie (hbo-docent), Iris Offermans (docent scheikunde) en Agnes Tay (hbo-docent) kregen de meeste stemmen. In de groep gepensioneerden is Arie de Graaf voor de AOb gekozen. De Graaf zat de afgelopen jaren ook al in het verantwoordingsorgaan. Hij behoudt zijn zetel.

Duurzaamheid

Samen met de FNV zet de AOb zich binnen het verantwoordingsorgaan in voor een solidair en collectief pensioen. De AOb vindt dat het ABP zich niet rijk moet rekenen, maar ook niet onnodig arm, zoals de laatste jaren. Oog voor mens en milieu bij beleggingen is van groot belang voor de AOb. Van Nie zei eerder: “Wij hebben er bijvoorbeeld mede voor gezorgd dat het ABP meer aan duurzaamheid doet. Het ABP moet beleggen, maar wel zo verantwoord mogelijk. Dat vertaalt zich nu verder in beleid.”

Volgens de Kiescommissie van het ABP zijn er bij de groep werkenden ruim 64 duizend stemmen uitgebracht. Dat is een opkomst van 5,85 procent. De opkomst was met 11,55 procent hoger bij de groep gepensioneerden. De AOb zit in de fractie ACOP samen met de FNV. Deze fractie is in de groep werkenden het grootst.

Tevreden

AOb-secretaris Tamar van Gelder is tevreden dat de AOb het aantal zetels heeft weten te behouden en feliciteert alle gekozen kandidaten.

De vertegenwoordigers zijn gekozen voor een periode van 1 juli 2018 tot en met 30 juni 2022.

Alle informatie over de verkiezingsuitslag vind je op de website van pensioenfonds ABP.

Meer nieuws