In een groot samenwerkingsverband voert de AOb actie voor meer investeringen in het onderwijs.
In een groot samenwerkingsverband voert de AOb actie voor meer investeringen in het onderwijs.

Beeld: Typetank

Acties voor meer investeringen in het onderwijs

In een groot samenwerkingsverband gaat de AOb door met actievoeren voor meer investeringen in het onderwijs. Op 19 augustus was de aftrap van de actie 'Leraar gezocht' bij de start van het schooljaar in Zuid-Nederland. AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen: "We laten het er niet bij zitten." Alles over de actie vind je op: www.aob.nl/leraargezocht

Samen met CNV, FNV Overheid en Onderwijs, FvOv, PO in Actie, VO in Actie, Laks, Leraren in Actie (LIA), Ouders&Onderwijs en AVS slaat de AOb de handen ineen om het kabinet te laten weten dat er meer investeringen nodig zijn.

Schooldirecteuren zitten met hun handen in het haar en zoeken met man en macht naar leraren. Veel scholen krijgen de formatie amper rond en dan zal het lerarentekort de aankomende jaren nog groeien. Ook in het voortgezet onderwijs is het lastig om genoeg bevoegde leerkrachten te vinden en dan is er in het hele onderwijs nog de hoge werkdruk.

Daarom komt de AOb samen met de andere organisaties in actie. In alle regio’s hangen we spandoeken op waarop staat: ‘Leraar gezocht’ om aandacht te vragen voor de tekorten. Ook komt er een commercial die we verspreiden via sociale media en bij de programma’s van Uitzending Gemist om de boodschap bij aan te kaarten bij het grote publiek.

Ga naar de actie-pagina www.aob.nl/leraargezocht om de commerical te bekijken, posters te downloaden en alle andere informatie over deze actie.
Lees ook het nieuwsbericht waarin AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen pleit voor een meerjarig investeringsplan.

 

Meer nieuws