Voordelen AOb-lidmaatschap

  • Juridische bijstand

Natuurlijk hoop je nooit in een vervelende werksituatie terecht te komen, maar soms gebeurt het toch. Een arbeidsconflict is zo geboren. Als je lid bent helpen onze juristen je met het zoeken naar de beste oplossing. In de loop der jaren heeft de juridische dienst een schat aan ervaring en kennis opgebouwd met onderwijszaken. Mocht je nog niet lid zijn van de AOb, maar heb je wel al een conflict of andere juridische bijstand nodig? Neem dan eerst contact op met de AOb via 030 298 95 99. We kunnen je niet volledig juridisch bijstaan bij een bestaand conflict, we kunnen wel met je kijken wat we wel voor je kunnen betekenen als je lid wordt.

  • Het Onderwijsblad in de brievenbus

Inspirerende columns, interessante interviews, onderzoeksjournalistiek en tips die je direct kunt toepassen in de klas. In het Onderwijsblad lees je het allemaal. Het blad kent een mix van hard nieuws, achtergrondverhalen en nieuws over arbeidsvoorwaarden. Het tijdschrift van de AOb is hét vakblad voor onderwijspersoneel en heeft volgens media-onderzoek van het ministerie van Onderwijs de grootste impactscore bij medewerkers in het onderwijs.

Als AOb-lid ontvang je tien keer per jaar het Onderwijsblad in de brievenbus. Zo blijf je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs.

  • Grote invloed bij cao-onderhandelingen

De AOb praat met politiek en werkgevers over betere werkomstandigheden en eerlijke arbeidsvoorwaarden voor iedereen in het onderwijs. De AOb is de onderwijsvakbond met veruit de meeste leden. Daarom zijn we een sterke onderhandelingspartner en boeken we goede resultaten. Soms is actie nodig om standpunten kracht bij te zetten. Hoe meer leden, hoe sterker onze invloed aan de onderhandelingstafel is om voor jou de allerbeste cao af te sluiten.

  • Je krijgt persoonlijk advies

De AOb heeft in heel Nederland speciale AOb-consulenten in alle onderwijssectoren aangesteld: docenten die naast hun baan werken voor de AOb. De consulent zorgt ervoor dat jouw stem bij de AOb wordt gehoord. Je kunt bij de consulenten terecht voor persoonlijk advies en je kunt ze uitnodigen om langs te komen bij jou op school.

De medewerkers van het Informatie en Advies Centrum (IAC) geven antwoord op al jouw vragen
Of het nu een ingewikkelde vraag is over werkomstandigheden of een korte vraag over de nieuwe cao. Bij het Informatie en Advies Centrum (IAC) hebben de deskundige medewerkers antwoord op alle vragen waar je als docent over kunt piekeren.Onze medewerkers helpen je graag.  Bel via 030 298 95 99 of mail ons. Als AOb-lid krijg je een eigen persoonlijke omgeving: MijnAOb. Je kunt via dat account ook altijd al je vragen stellen.

  • Doe de Salarischeck en stel eventuele vragen aan onze medewerkers

Klopt het bedrag op je salarisstrook en wil je weten wat je over een aantal jaren gaat verdienen? Met de Salarischeck van de AOb kom je daar in een mum van tijd achter. Werk je in het primair onderwijs, op een middelbare school of in het mbo? Check dan eenvoudig of je wel genoeg verdient. Ga naar de Salarischeck.

Heb je vragen over je inschaling en salaris? Dan kun je als AOb-lid altijd contact opnemen met onze deskundige medewerkers van het Informatie en Advies Centrum (IAC).

  • Ontvang als eerste onderwijs-updates

Blijf up-to-date en schrijf je in voor één of meer AOb-nieuwsbrieven. Zo ben je snel geïnformeerd over specifieke onderwerpen die spelen in jouw onderwijssector. Tijdens cao-onderhandelingen houden we je op de hoogte over de laatste stand van zaken. Zo mis je nooit meer iets.

  • Profiteer van exclusieve voordelen met Ledenvoordeel FNV

Als AOb-lid kun je profiteren van het voordeelprogramma van de FNV en veel kortingen krijgen. Bijvoorbeeld € 42,- korting op een abonnement bij Mobiel.nl, 5% korting op een nieuwe fiets of een besparing op groene energie bij Greenchoice. Ook kun je als AOb-lid via de FNV goedkopere schadeverzekeringen afsluiten bij Univé, zoals een rechtsbijstandverzekering tegen 5 procent korting of een fietsverzekering tegen 15 procent korting. Profiteer van alle voordelen en kijk snel op de website van Ledenvoordeel FNV voor een overzicht van alle kortingen.

Via website van Ledenvoordeel FNV kun je je aanmelden met jouw lidmaatschapsnummer en naam van de bond. Na je aanmelding kun je steeds inloggen met je e-mailadres en wachtwoord om van de voordelen gebruik te maken. Het lidmaatschapsnummer kun je vinden op je ledenpas. Ben je die pas kwijt of heb je andere vragen over het voordeelprogramma? Neem dan contact op met het Informatie en Advies Centrum van de AOb.

Word lid