AOb en starters

De AOb komt op voor leraren en ondersteuners, zowel onderwijsinhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk. Studenten en starters kunnen lid worden en zo met al hun vragen terecht bij de bond, ook ontvang je als lid elke maand het Onderwijsblad.

Heb jij (straks) een baan in het onderwijs? Dan zijn alle voordelen van het AOb-lidmaatschap voor jou interessant. De AOb is een beroepsorganisatie en helpt leden met het uitoefenen van hun vak.

De belangrijkste taak van de AOb is om ervoor te zorgen dat jij iedere dag je werk goed kan doen, met de daarbij behorende professionele zeggenschap en arbeidsvoorwaarden.

Grootste onderwijsbond

De AOb is de grootste onderwijsbond en speelt daarom een belangrijke rol in het overleg tussen overheid, schoolbesturen en andere belangenorganisaties. Ook houden we inspirerende congressen en cursussen en hebben we een goedgevulde website. Leden ontvangen elke maand het Onderwijsblad bomvol artikelen, interviews, reportages en informatie over het onderwijs.

Iedereen die werkt in het onderwijs kan lid worden van de AOb, zowel leraren als ondersteunend personeel. De AOb heeft oog voor starters: zowel in de cao-onderhandelingen waarin vaak extra afspraken voor starters worden gemaakt, maar ook in de bijeenkomsten die wij houden. Zo is er een aparte groep binnen de bond: de Groene Golf. Daarin zitten beginnende docenten en deze groep houdt regelmatig interessante bijeenkomsten.

Samen sterker

Word lid van de AOb en profiteer van de voordelen, zoals rechtsbijstand voor je werk en inkomen, het Onderwijsblad, stakingsuitkering als jouw schoolbestuur loon inhoudt en korting op je zorgverzekering. Hoe meer leden, hoe sterker wij staan bij de cao-onderhandelingen.

Studeer jij aan de pabo of een lerarenopleiding en werk je nog niet in het onderwijs? Studenten die in hun derde of vierde studiejaar zitten kunnen gratis lid worden van de AOb en profiteren van veel voordelen. Het lidmaatschap loopt automatisch af. Die kans laat je toch niet liggen?

Benieuwd naar wat de Groene Golf, jongerengroep van de bond, allemaal doet? Lees het korte en bondige manifest via deze link. Of meld je aan via de nieuwsbrief Groene Golf of volg ze via Facebook en Twitter.