Riskante klappen: ingrijpen of niet?

Ingrijpen bij knokken, dat spreekt vanzelf. Of niet, want de leraar die de klappen opvangt neemt een risico, tot arbeidsongeschiktheid aan toe. Vijf tips rond letselschade.



  1. Grijp op tijd in bij problemen tussen leerlingen

    Leerkracht Natascha de Jager: “Voorkom problemen door er op tijd bij te zijn. Met deze vechtende kinderen was al lang gedoe, ook buiten school, maar dat wisten we niet. Ik dacht dat vechten op het schoolplein in deze buurt normaal was, maar op mijn nieuwe school gebeurt het niet.”

  2. Haal er een collega bij

    AOb-jurist Marcel Crum: “Spring er nooit in een opwelling tussen, haal er het liefst een collega bij. Net als bij een gevecht in de kroeg kun je een klap krijgen die helemaal niet voor jou bedoeld is.”

  3. Zoek geen escalatie op

    Anonieme avo-docent: “Vergis je niet, een jongen van vijftien of zestien is oersterk als hij boos is. Zoek die escalatie nooit op.”

  4. Meld letselschade zo snel mogelijk bij de werkgever

    Carolina Landstra van Ratio Letselschade: “Houd de zaak overzichtelijk, meld letselschade zo snel mogelijk bij de werkgever.”

  5. Zoek een belangenbehartiger

    Peter Blom (Ratio Letselschade): “Haal de discussie uit de arbeidsverhouding, maak er een verzekeringskwestie van, met een belangenbehartiger die de discussie voert.”

  6. Word lid van de AOb

    AOb-leden die letsel hebben opgelopen door een ongeval of andere narigheid op het werk, krijgen van de bond kosteloos ondersteuning. Liefst snel en zonder procedure. Word lid van de bond en bekijk alle voorwaarden.