Openbaar Onderwijs

De AOb-groep voor Openbaar Onderwijs behartigt de belangen van het onderwijspersoneel in het openbaar onderwijs. De groep wil het openbaar onderwijs versterken en zorgen dat het bijdraagt aan de veelzijdige ontwikkeling van leerlingen.

De groep doet dat op verschillende manieren. Deze AOb-groep werkt bijvoorbeeld samen met VOS/ABB en de Verenging voor Openbaar Onderwijs (VOO). Dit zijn de belangenorganisaties voor het openbaar onderwijs.

Deze AOb-groep wil werkzaam zijn in het belang van het openbaar onderwijs, en in het bijzonder het openbaar onderwijs bevorderen dat de veelzijdige ontwikkeling van leerlingen dient en daarmee bijdraagt aan hun vorming. Daarbij is er aandacht voor de betekenis van de verscheidenheid van levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden in de Nederlandse samenleving.

Er worden jaarlijks verschillende activiteiten gehouden door de AOb-groep Openbaar Onderwijs. Ook houdt de groep regelmatig regionale bijeenkomsten om zaken uit de specifieke regio’s door te spreken. Daarnaast is er de jaarlijkse algemene vergadering en het congres.

Word actief!

Het bestuur van de groep openbaar onderwijs bestaat uit Hans de Vries (voorzitter), Fayzal Alibaks (secretaris), Ton van Helvoort (penningmeester), Marjan Loos (bestuurslid voortgezet onderwijs). Wij zijn altijd op zoek naar meer geïnteresseerden voor ons groepsbestuur. Wil je actief zijn voor de AOb-groep Openbaar Onderwijs en meedenken? Mail dan naar AOb-hoofdbestuurder Dorien König via dkonig@aob.nl Meld je aan!

Wil je je als AOb-lid aansluiten bij de groep voor Openbaar Onderwijs? Dat kan via de persoonlijke omgeving MijnAOb.