Het Zadkine College is naar de kantonrechter gestapt om twee frauderende docenten te ontslaan.
Het Zadkine College is naar de kantonrechter gestapt om twee frauderende docenten te ontslaan.

Beeld: Zadkine College

Zadkine College ontslaat frauderende docenten

Het Rotterdamse Zadkine College wil twee medewerkers die betrokken waren bij de tentamenfraude van de opleiding Logistiek ontslaan.

De school is naar de kantonrechter gestapt om de arbeidscontracten te ontbinden, bevestigt Robbert Poort, Zadkine-woordvoerder. De derde betrokkene nam eerder zelf ontslag.

Afgelopen juni kwam  de tentamenfraude aan het licht bij de mbo-opleiding logistiek niveau 3. Zestig individuele tentamens werden ongeldig verklaard en 41 studenten moesten hun toetsen opnieuw maken. De docenten hadden in hun lessen en tentamentrainingen precies dezelfde vragen besproken die later terugkwamen in de tentamens.

Betrokkenheid

Woordvoerder Poort laat weten dat de school door twee externe bureaus onderzoeken liet uitvoeren naar de fraude. “Uit allebei de onderzoeken kwam naar voren dat alleen deze mensen betrokken waren bij de fraude, onder meer om een goed cijferpercentage te halen. De onderzoeken geven aan dat er reden is ontslag aan te vragen. Dat is vervelend genoeg.”

Eerder stelde de school de drie medewerkers al op non-actief. De fraude kwam uit doordat twee andere medewerkers zich bij een vertrouwenspersoon hadden gemeld.

Verzuim

Ook waren er op de school problemen met de aanwezigheidsregistratie. Onderwijswethouder Hugo de Jonge meldde vorige week aan de Rotterdamse gemeenteraad dat hij in oktober uitsluitsel kan geven op welke schaal de verzuimregistratie is misgelopen.

Meer nieuws