Werkdruk nekt hogeschooldocenten

Bijna de helft van de hbo-medewerkers vindt de werkdruk te hoog of veel te hoog. 11 procent heeft zich daarom ziek gemeld. Bij de Hogeschool van Amsterdam is het nog een graadje erger. “Ik ga op zoek naar een andere baan.”

Het Onderwijsblad doet deze maand uit de doeken hoe de werkdruk in het hbo oploopt. Onder andere Rogier Haas, docent elektrotechniek bij de Hogeschool van Amsterdam, vertelt dat de rek eruit is.

Haas vernam aan het begin van dit schooljaar dat hij 26 lesuren per week is ingeroosterd en dat er daarnaast 0,4 fte overblijft waarin hij studenten kan begeleiden die met hun stage of afstudeeropdracht bezig zijn. “Het is weer het oude liedje, ik zit propvol.”

Lees het artikel uit het Onderwijsblad van Yvonne van de Meent hier.

Meer nieuws

Minder zij-instromers door corona

Het aantal zij-instromers in het primair onderwijs neemt af. In Amsterdam wordt de doelstelling van 160 zij-instromers 'in het beroep' dit jaar waarschijnlijk niet gehaald. LEES VERDER

De brugklas wordt steeds smaller

In de grote steden worden leerlingen steeds vroeger voorgesorteerd voor één onderwijssoort. En dat gaat ten koste van kinderen uit kansarme milieus. De gemeente Amsterdam... LEES VERDER