Heb jij een pabo-diploma, maar sta je niet voor de klas? Doe mee aan ons onderzoek naar stille reserves.
Heb jij een pabo-diploma, maar sta je niet voor de klas? Doe mee aan ons onderzoek naar stille reserves.

Beeld: Pixabay

Wel pabo-diploma, niet voor de klas?

Veel mensen met een pabo-diploma staan niet voor de klas. Biedt deze stille reserve een kans om het lerarentekort op te lossen? Heb jij een pabo-diploma maar werk je niet in het onderwijs of ken je iemand voor wie dit geldt? Doe dan mee aan het onderzoek naar stille reserves.

Als de overheid niets doet, wordt voor 2025 een tekort van tienduizend leraren verwacht. Om dit te voorkomen, vestigt de overheid haar hoop onder meer op mensen met een pabo-diploma die momenteel niet voor de klas staan. Deze groep noemt de overheid de stille reserve.

Investico, Trouw, De Groene Amsterdammer en het Onderwijsblad vragen zich af in hoeverre deze stille reserve een mogelijke oplossing is voor de tekorten.

Doe mee!

Heb jij de pabo afgerond, maar sta je niet (meer) voor de klas? Heb je vijf tot tien minuten tijd? Help ons met het onderzoek en vul de vragenlijst in op de website van Investico.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER