Ben jij wao-gerechtigd? Dan is er kans dat je een nabetaling van pensioenfonds ABP krijgt. Neem contact op met de AOb.
Ben jij wao-gerechtigd? Dan is er kans dat je een nabetaling van pensioenfonds ABP krijgt. Neem contact op met de AOb.

Beeld: Typetank

Wao-gerechtigden maken kans op nabetaling

Heb jij een wao-uitkering, invaliditeitspensioen en werd je na 30 juni 2007 arbeidsongeschikt voor een hoger percentage? Let dan op, wellicht heb je recht op een nabetaling. De AOb controleert graag of dit voor jou aan de orde is.

De Nederlandse Politiebond heeft onlangs een aantal principiële zaken uitgevochten met pensioenfonds ABP, het grootste fonds voor overheidspersoneel, en gewonnen. De uitspraken van de commissie van beroep zijn ook geldig voor het onderwijspersoneel.

Het gaat om een technisch en ingewikkeld vraagstuk. Vooral van belang is of jouw arbeidsongeschiktheidspercentage voor de wao na 30 juni 2007 tijdelijk of definitief is verhoogd. Als het is verhoogd na die datum, dan heeft dat gevolgen gehad voor het invaliditeitspensioen bij het ABP. “Uit de rechtszaken die de Politiebond voerde blijkt dat het ABP voor deze groep mensen een verkeerde berekening heeft gemaakt. Het kan om veel geld gaan”, zegt Steven van Woerkens van de juridische dienst. “De AOb wil dit graag controleren voor leden.”

Wat moet je doen?

  1. Ontvang je een wao-uitkering, een invaliditeitspensioen en is je arbeidsongeschiktheidspercentage voor de wao na 30 juni 2007 omhoog gegaan? Zoek het besluit -soms zijn het meerdere besluiten- van uitkeringsinstantie UWV hierover op.
  2. Pak ook de brieven van pensioenfonds ABP erbij die gaan over het de aanpassing van het invaliditeitspensioen van na 30 juni 2007.
  3. Heeft je werkgever besloten om je na 30 juni 2007 geheel of gedeeltelijk wegens ziekte te ontslaan of te herplaatsen in een andere functie? Dan is het goed om ook dit besluit naar de AOb te sturen.

Let op! Een tijdelijke wijziging van het WAO-percentage door een maandelijkse fluctuatie in inkomen valt hier niet onder. Ontvang je een WIA-uitkering? Ook dan kom je niet in aanmerking voor een herberekening of nabetaling. Het moet echt gaan om een verhoging van je WAO-percentage na 30 juni 2007. Hoor je tot deze doelgroep? Stuur dan de besluiten op naar de AOb via info@aob.nl 

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER