Vieze lokalen, te weinig tijd voor schoonmakers

Schoonmakers die werken op de scholen van de Groningse scholengroep O2G2 klagen dat ze structureel te weinig tijd hebben en een hoge werkdruk ervaren. Vieze lokalen zijn het gevolg.

Op 7 december hielden ze op het schoolplein van basisschool Het Karrepad een actie. In het persbericht van FNV Schoonmaak somde schoonmaker Mourad op wat hij moet doen.

‘Ik moet tien lokalen, vijf kantoren, veertien wc’s, een sportlokaal, een mediatheek en de gangen schoonmaken in twee uur en veertig minuten.’

Bij AOb-rayonbestuurder Hayo Bohlken klaagden twee docenten over hun vieze lokaal. Ze vonden het vooral erg dat de schoonmakers te weinig tijd hebben.

Vies

Bij FNV Schoonmaak zien ze het probleem met de schoonmakers vaker op scholen, zoals op de Hogeschool Utrecht en op de TU Delft. “Vaak zeggen werkgevers dat het incidenten zijn”, zegt Renate Bos van FNV Schoonmaak. “Maar de werkdruk is te hoog en lokalen zijn vies. Het is een probleem dat speelt op alle scholen van O2G2. Er zou meer kwaliteit komen, wij willen de scholengroep daar graag aan houden.”

“Eind oktober is het nieuwe schoonmaakbedrijf Dolmans gestart na een aanbesteding”, reageert woordvoerder Joyce Dekker van O2G2. “Vanuit onze scholengroep is er meer geld naar de schoonmaak gegaan en het contract zit anders in elkaar. Dolmans vraagt ook om input van de schoonmakers zelf. Wij hebben vertrouwen dat het met deze partij de goede kant op gaat, al zien we ook wel dat het nog niet overal op orde is.”

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER