De standaard aanmelddatum voor nieuwe studenten wordt met een maand opgeschoven.
De standaard aanmelddatum voor nieuwe studenten wordt met een maand opgeschoven.

beeld: Pixabay

Uitstel bindend studieadvies voor eerstejaars studenten

Eerstejaars studenten krijgen uitstel van het bindend studieadvies, als ze door de coronacrisis te weinig punten hebben behaald. Ook mogen ze extra lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs om hun rekeningen te kunnen betalen.

Het kabinet heeft hierover afspraken gemaakt met universiteiten, hogescholen en studentenbonden. Het bindend studieadvies (bsa) wordt niet helemaal geschrapt: in het volgende studiejaar moeten de studenten de norm alsnog halen.

Daarmee gaan ze minder ver dan de Hogeschool Rotterdam, die het bindend studieadvies voor deze lichting eerstejaars helemaal heeft opgeschort. De afspraken staan in een nieuwe brief van minister Ingrid van Engelshoven aan de Tweede Kamer.

De standaard aanmelddatum voor nieuwe studenten wordt met een maand opgeschoven

Verder wordt de standaard aanmelddatum voor nieuwe studenten met een maand opgeschoven naar 1 juni. Als aspirant-studenten voor hun studiekeuzecheck naar de hogeschool of universiteit zouden moeten komen, dan gaat dat voorlopig niet door.

Mbo-studenten

Daarnaast is er afgesproken dat mbo-studenten niet de dupe mogen worden van de crisis. Als ze een kleine studievertraging hebben opgelopen, mogen ze toch alvast aan een hbo-opleiding beginnen. Ze hebben dan tot 1 januari 2021 de tijd om het mbo-diploma alsnog te behalen.

 

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER