Twitter-actie #nog1ding trending topic

De Twitter-actie #nog1ding is trending. Morgen zijn de Tweede Kamerverkiezingen en vind jij ook dat de politici te weinig toezeggingen hebben gedaan voor het onderwijs? Doe dan mee en laat je stem horen via Twitter met de hashtag #nog1ding.

Via sociale media vragen we nog één keer aandacht voor het onderwijs. Tijdens de verkiezingscampagnes was het onderwijs namelijk nauwelijks een thema. De AOb bedacht daarom dit plan, maar meer organisaties vinden dat het onderwijs afwezig was in de campagnes. Daarom doen de ISO, PO-raad, VO-raad, MBO-raad, Vereniging HOgescholen, Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), CNVO, FvOv, LAKS en FNV Overheid ook mee aan deze actie.

Tweet mee!

Het onderwijs heeft de aandacht nodig die het verdient. Twitter vanuit je eigen ervaring of gebruik een van deze suggesties:

#nog1ding: Weg met die plofklas
#nog1ding. Salaris PO = salaris VO
#nog1ding: Lessen voorbereiden! Leuk, maar niet meer in mijn eigen tijd.
#nog1ding: Meer vaste banen en een plan tegen leegloop in het MBO
#nog1ding: Meer docenten per student in het HBO
#nog1ding: Leerlingen + docenten + ondersteuners = onderwijs
#nog1ding: Denkt u ook aan het onderwijs in het stemhok!
#nog1ding: Kleinere klassen, meer voorbereidingstijd en wat extra salaris. Kom op zeg, zo moeilijk is dat toch niet
#nog1ding: Mag het een onsje meer zijn in het onderwijs?
#nog1ding: Ik wil flex voor de klas staan, maar wel met een vast contract

Volg de AOb ook via @AObTweets op Twitter.

Bekijk het verkiezingsdossier op AOb.nl

We hebben onze belangrijkste onderwijspunten op een rijtje gezet in een verkiezingsdossier. Dit dossier staat op AOb.nl. Lees hier onze standpunten over bijvoorbeeld betere salarissen, kleinere klassen en flexwerk. Niet alleen voor docenten, maar ook voor de onderwijsondersteuners, in het hele onderwijs.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER