Er is een tijdelijke subsidieregeling voor onderwijspersoneel uit po en mbo van het ministerie van Sociale Zaken.
Er is een tijdelijke subsidieregeling voor onderwijspersoneel uit po en mbo van het ministerie van Sociale Zaken.

Beeld: Pixabay

Gratis loopbaan-advies voor 45-plussers in onderwijs

Werk jij in het onderwijs en ben je 45 jaar of ouder? Dan kun je gebruikmaken van een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken. Met de subsidie kun jij je gratis verdiepen in jouw loopbaan met behulp van een professionele loopbaanadviseur. Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt.

De regeling is bedoeld voor alle werknemers, zoals leerkrachten, conciërges, onderwijsondersteuners en schoolleiders, in het po, vo, mbo, hbo en wo van 45 jaar of ouder met een contract voor minimaal 12 uur per week.

Samen met een loopbaanadviseur denk je na over jouw loopbaan en zul je gesprekken voeren waarin het gaat over kansen, jouw kwaliteiten en behoeften, competenties, de toekomstmogelijkheden van jouw baan en hoe je zo goed mogelijk aan het werk kan blijven. De loopbaanadviseur stelt samen met jou een persoonlijk ontwikkelplan op met daarin concrete acties voor de toekomst.

De AOb ondersteunt deze regeling, want het draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van onderwijspersoneel.

Meld je aan!

Tot 10 januari 2020 zijn de subsidies beschikbaar. Het ontwikkeladvies is vertrouwelijk en wordt niet met de werkgever gedeeld. De loopbaanadviseur vraagt de subsidie, maximaal 600 euro, aan zodat het jou niks kost. Interesse? Je kunt je online aanmelden via dit formulier van SWA HR-Diensten, met dit bureau werken de AOb en FNV samen.

Leidinggevenden

Voor leidinggevenden heeft het ministerie van Sociale Zaken een andere regeling. Werk jij in het onderwijs als leidinggevende en wil je leren hoe je een goed loopbaangesprek kunt voeren? Dan kun je binnen de subsidieregeling een training ontwikkeladvies volgen. Leidinggevenden kunnen zich niet via het SWA HR-bureau aanmelden, maar moeten zelf op zoek naar een loopbaanadviseur. Meer informatie daarover en de subsidie voor leidinggevenden staat in deze brochure van het ministerie.

Meer informatie over deze subsidie? Ga naar de website van Sociale Zaken.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER