Marzena is havo/vwo-docent en wil meer collega’s met vaste banen, zodat we met elkaar kunnen bouwen aan goed onderwijs op de scholen. #steundepubliekesector
Marzena is havo/vwo-docent en wil meer collega’s met vaste banen, zodat we met elkaar kunnen bouwen aan goed onderwijs op de scholen. #steundepubliekesector

Beeld: FNV

Steun de publieke sector, doe online mee aan de actiedag

De AOb heeft samen met de andere FNV-overheidsbonden de krachten gebundeld om in actie te komen voor de publieke sector. Werken in de publieke sector is werken voor Nederland. Ons werk is essentieel werk, ook zonder coronacrisis. Meld je aan voor de (online) actiedag op 19 mei!

De regering steunt op ons om Nederland draaiende te houden, maar de regering als onze werkgever geeft er niets voor terug: de cao-onderhandelingen in het onderwijs, bij het rijk, de gemeenten, de politie, de provincies, de rechterlijke macht en de universitair medische centra zijn door onze werkgevers afgebroken of lopen erg moeizaam.

Daarom doet de AOb mee aan deze gezamenlijke actie om het kabinet de goede kant op te duwen. Steun de publieke sector, want investeren in ons werk, is investeren in heel Nederland.

19 mei: grote, online manifestatie. Meld je aan!

Om onze eisen kracht bij te zetten, houden we op 19 mei een manifestatie op het Malieveld in Den Haag. Daar vertellen collega’s uit de publieke sector hun verhaal. Je kan de manifestatie online bijwonen. Doe virtueel mee en meld je hier aan!

Lees ook het manifest met daarin de oproep aan politiek en overheidswerkgevers. Wij vragen om:

  • Fatsoenlijke lonen voor alle overheidsmedewerkers
  • Voldoende medewerkers om de werkdruk te verminderen
  • Ruimte voor de professional: vertrouw de medewerkers en geef meer zeggenschap aan de uitvoering
  • Geen flex- en onzekere, tijdelijke contracten, maar investeren in zekerheid met continu scholing en ontwikkelkansen.

Volg ons en doe mee

Blijf op de hoogte via www.fnv.nl/steunpubliekesectornu en volg de campagne op twitter  en facebook. Doe mee en gebruik op social media #steunpubliekesectornu.

Meer nieuws