SP stelt vragen aan Dekker over werkdrukonderzoek

Gisteren diende SP-Kamerlid Jasper van Dijk zijn vragen in. Hij wil onder meer weten of de staatssecretaris de moed heeft om toe te geven dat er de afgelopen vier jaar te weinig is gebeurd om het onderwijs aantrekkelijk te maken.

De SP stelt naar aanleiding van het AOb-onderzoek naar werkdruk Kamervragen aan staatssecretaris Dekker van Onderwijs. De partij wil weten of Dekker de conclusie deelt dat in het onderwijs structureel wordt overgewerkt. Ook wil de SP weten wat de afgelopen kabinetsperiode is gedaan om de werkdruk te verlagen.

Gisteren diende SP-Kamerlid Jasper van Dijk zijn vragen in.

Hij wil onder meer weten of de staatssecretaris de moed heeft om toe te geven dat er de afgelopen vier jaar te weinig is gebeurd om het onderwijs aantrekkelijk te maken.

Afgelopen dinsdag kwam het AOb-onderzoek: ‘Tijdsbesteding leraren po en vo’ uit waaruit bleek dat leraren in het primair onderwijs een gemiddelde werkweek hebben van 46,9 uur. Hun collega’s in het voortgezet onderwijs draaien een week van 45,2 uur. De AOb riep in een manifest op tot een miljardeninvestering om de onderwijsarbeidsmarkt weer gezond te maken.

Investeringen

De SP wil ook weten of de staatssecretaris erkent dat er extra investeringen nodig zijn en dat veel problemen komen door een tekortschietende financiering.

Meer nieuws