Algemeen

Schoolbesturen steunen staking

Steeds meer schoolbesturen steunen de staking in het primair en voortgezet onderwijs. Ze doen dit niet alleen door de eisen te steunen, maar ook door geen salaris in te houden wanneer schoolteams besluiten woensdag 6 november de deur dicht te houden.

Tekst Robert Sikkes - Redactie Onderwijsblad - - Minder dan een minuut om te lezen

schoolbesturen-steunen-staking

Beeld: Fred van Diem

De steun komt uit het hele land en de lijst telt tot nu toe 32 schoolbesturen en er komen nog steeds schoolbesturen bij. In Limburg komt de steun van Movare met 46 scholen in het primair onderwijs, in Zwolle van de stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ), een scholengroep met 37 basisscholen. De 18 scholen voor basis- en speciaal onderwijs van het Groningse bestuur O2G2 gaan dicht. Zeker in de Randstad is de steun groot. In Den Haag, Rotterdam en Amsterdam gaat het om vrijwel alle besturen die hun steun uitspreken en doorbetalen.

Steunt jouw bestuur de staking en betaalt deze het salaris door als het team staakt? Laat het ons weten via de actiewebsite.

Steun

In Rotterdam en Den Haag steunen na onderling overleg vrijwel alle schoolbesturen de staking, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs. In Amsterdam geldt dat in ieder geval voor het primair onderwijs. Zeker negentig procent van de Amsterdamse basisschoolbesturen in het Breed Bestuurlijk Overleg (BBO) staat achter de staking en betaalt de salarissen door. Het voortgezet onderwijs in Amsterdam trekt niet één lijn, daar laat de club van vo-scholen het over aan de individuele schoolbesturen.

Verder zijn er besturen in de Zaanstreek, Waterland, het Gooi, Amersfoort en IJsselstein die hebben aangegeven dat zij achter de staking staan en geen loon inhouden. Los daarvan geven leden van de bonden aan dat zij gaan staken en hun school dichtgaat op het kaartje van de actiesite 'Investeer in Onderwijs'. Ga je staken? Meld dat op de actiesite.

Een overzicht van de schoolbesturen die achter de staking staan en doorbetalen op 6 november vind je via deze link. Dit document vult de webredactie steeds verder aan.