Kom op 10 november naar de Dam in Amsterdam en demonstreer voor meer investeringen in de publieke sector.
Kom op 10 november naar de Dam in Amsterdam en demonstreer voor meer investeringen in de publieke sector.

Beeld: Typetank

Samen voor een sociaal Nederland: kom op 10 november naar de Dam

De AOb roept alle leden op om 10 november naar de Dam in Amsterdam te komen, om te demonstreren voor meer investeringen in de publieke sector en een eerlijker verdeling van de welvaart. De actie is opgezet door de FNV en inmiddels heeft ook het CNV zich aangesloten.

“Terwijl we leven in economische voorspoed, wordt de welvaart heel ongelijk verdeeld”, zegt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen. “Steeds meer mensen vragen zich af of ze nog een huis kunnen betalen, of hun kinderen nog wel kunnen studeren en of ze genoeg geld overhouden als ze met pensioen gaan.”

Dit kan en moet anders. “De welvaart moet eerlijker worden verdeeld. Het kabinet moet ook meer geld steken in de publieke sector in plaats van het, al dan niet via belastingvoordeeltjes, cadeau te geven aan het bedrijfsleven. Daarvoor laat ik in Amsterdam mijn stem horen.”

Meer informatie over de actie vind je op de website van de FNV.

Gratis treinvervoer

AOb-leden kunnen een gratis treinkaartje krijgen om naar de demonstratie in Amsterdam te komen. Meld je daarvoor aan via dit formulier.

Programma 10 november

Op de Dam zijn AOb’ers herkenbaar aanwezig om actiemateriaal uit te delen. De precieze plek volgt nog. Download ook alvast de flyer die speciaal voor deze actie is gemaakt.

  • 13.00 uur: Aanvang op de Dam, podiumprogramma
  • 14.00 -15.30 uur: Mars naar Museumplein Amsterdam
  • 15.30 -16.00 uur: Afsluitend programma

Acties AOb

In elke regio heeft de AOb dit jaar al actie gevoerd voor meer salaris en minder werkdruk – in september staakten nog 11 duizend leerkrachten in Rotterdam. Het kabinet wil echter niet met geld over de brug komen, daarom gaan de acties door: voor meer geld en minder werkdruk voor leraren, ondersteuners en directies.

Eerst staat de actie van 10 november in Amsterdam op het programma, daarna volgen prikacties. En vlak voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Eerste Kamer is er een grote, landelijke actie. Kom, doe mee en laat je stem horen!

Meer nieuws