PO-front roept kabinetsonderhandelaars op: Neem kennis van wat leeft in het onderwijs

Het PO-front nodigt informateur Herman Tjeenk Willink en de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie nogmaals uit om komende dinsdag de manifestatie voor meer salaris en minder werkdruk in het primair onderwijs bij te wonen op het Haagse Malieveld. Ondanks breed maatschappelijk draagvlak voor de eisen van het PO-front, geven de partijen vooralsnog niet thuis.

Met meer dan 275 duizend steunbetuigingen, solidariteitsverklaringen van ouderorganisaties en veel media-aandacht kan het PO-front vaststellen dat de actie voor meer salaris en minder werkdruk in het primair onderwijs leeft in Nederland. De partijen van het PO-front – PO in Actie, AOb, FNV, CNV Onderwijs, FvOv, AVS en de PO-raad – vinden het dan ook op zijn zachtst gezegd vreemd dat de mensen die gaan bepalen hoe ons land de komende jaren wordt bestuurd niet van plan lijken om kennis te nemen van de problemen in het primair onderwijs. Temeer omdat de effecten van een verwaarloosd primair onderwijs op termijn voelbaar zullen zijn in de gehele maatschappij.

Tekorten

Als er de komende jaren niet fors wordt geïnvesteerd in het primair onderwijs, ontstaat in de sector een enorm lerarentekort. Onderzoeksinstituut CenterData verwacht aan het eind van deze kabinetsperiode vierduizend onvervulde voltijds-arbeidsplaatsen en schermt voor 2025 met een tekort van ruim tienduizend ‘fte’. Tenzij er serieuze stappen worden gezet om de te hoge werkdruk te beteugelen en het salaris op te trekken tot een niveau dat kan concurreren met dat van hoogopgeleiden elders.

Daarom roept het PO-front de heren Tjeenk Willink, Rutte, Buma, Pechtold en Segers nogmaals op om dinsdagmiddag naar het Malieveld te komen om tenminste kennis te nemen van grote zorgen die er leven in onze sector en om uiterlijk vrijdag 23 juni om 14.00 uur kenbaar te maken of ze de onderhandelingstafel een uurtje kunnen verlaten. Het programma van de actiemiddag is verder op een haar na rond. Om 15.00 uur komen leraren én bezorgde ouders samen op het Malieveld om de petitie van het PO-Front kracht bij te zetten.

Het programma is als volgt:
15.00  Inloop met band Copycat
16.00  Opening, sprekers (Thijs Roovers, Sophie Hilbrand), muziek (Girls Love DJ’s)
16.30  Overhandiging petitie
16.45  Afsluiting, daarna uitloop met band Copycat

De bijeenkomst wordt gepresenteerd door presentatrice en sportjournalist Barbara Barend. Thijs Roovers (PO in Actie) en BNN-presentatrice Sophie Hilbrand bieden namens het PO-front de handtekeningen aan.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER