Vanochtend is het pensioenakkoord gepresenteerd door de werkgevers, de bonden en minister Wouter Koolmees. Eerder voerden FNV-leden actie voor een fatsoenlijk pensioen.
Vanochtend is het pensioenakkoord gepresenteerd door de werkgevers, de bonden en minister Wouter Koolmees. Eerder voerden FNV-leden actie voor een fatsoenlijk pensioen.

Beeld: FNV

Pensioenactie 29 mei: Strijd mee voor een goed pensioen

De bonden FNV, CNV en CVP voeren op 29 mei in heel Nederland actie voor een goed pensioen. Kun jij op die dag bij één van de vier actiebijeenkomsten in Groningen, Arnhem, Den Haag of Eindhoven zijn? Strijd dan mee voor een goed pensioen. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter.

Na maanden van praten en onderhandelen met kabinet en werkgevers zitten de onderhandelingen over een pensioenakkoord muurvast. De bonden voeren daarom actie op 29 mei. De onderwijsbonden roepen niet op tot staking maar de AOb vraagt wel aan leden om naar één van de vier actiebijeenkomsten te komen.

Eisen

De AOb wil namelijk dat iedereen op tijd kan stoppen met werken en zonder financiële zorgen van hun oude dag kan genieten. De eisen van de bond zijn daarom:

  • Bevries de AOW-leeftijd op 66 jaar en schrap de boete op eerder stoppen met werken
  • Indexeer de pensioenen voor elke generatie
  • Een goed pensioen voor iedereen, ook voor zelfstandigen en mensen met flexcontracten

Niet accepteren

“Het kabinet doet nog steeds niks aan de stijgende AOW-leeftijd”, zegt AOb-bestuurder Douwe van der Zweep. Hij houdt zich met het pensioenbeleid bezig vanuit de AOb. “Wie nu 25 jaar is en in het onderwijs gaat werken, krijgt pas AOW met zijn 71e. Dat is voor veel mensen in het onderwijs onhaalbaar. Nu is de sector al kampioen burn-out. Met de AOW-plannen wordt dat alleen maar erger.” Van der Zweep roept daarom leden op om in actie te komen. “Kom in beweging op de landelijke actiedag. We accepteren niet dat we moeten doorwerken tot we er bij neervallen.”

‘Wie nu 25 jaar is en in het onderwijs gaat werken, krijgt pas AOW met zijn 71e. Dat is voor veel mensen in het onderwijs onhaalbaar’

Kom ook!

De acties zijn verdeeld over verschillende regio’s en beginnen overal om 11.00 uur en duren tot 13.00 uur. Als lid van de AOb krijg je gratis vervoer naar één van de vier steden waar de actiebijeenkomsten zijn. Opgeven kan via dit formulier. Kom naar één van de actiebijeenkomsten, een goed pensioen is een kwestie van fatsoen!

Meer informatie over de landelijke pensioenactie vind je op de website: www.goedpensioen.nu 
Lees ook het eerder verschenen nieuwsbericht op de AOb-website: ‘Onderwijs blijft kampioen in burn-out’

Meer nieuws