ABP heeft excuses aangeboden en ruim vijfhonderd mensen hoeven het te veel ontvangen pensioen niet terug te betalen.
ABP heeft excuses aangeboden en ruim vijfhonderd mensen hoeven het te veel ontvangen pensioen niet terug te betalen.

Beeld: Pixabay

Pensioen niet terugbetalen na administratieve fout ABP

Ruim vijfhonderd deelnemers van pensioenfonds ABP hoeven onterecht ontvangen partnertoeslag toch niet terug te betalen. De MAX Ombudsman en het ABP-verantwoordingsorgaan vroegen om coulance.

Ruim vijfhonderd deelnemers van ABP ontvingen tussen 2013 en 2019 teveel pensioen, doordat SVB onjuiste gegevens had doorgegeven aan ABP. Het teveel ontvangen pensioen moest formeel worden terugbetaald. Dat leidde volgens ABP echter tot onbegrip omdat de deelnemers niet wisten dat zij een te hoog pensioen ontvingen. De terugbetalingsregeling is nu geschrapt, reeds terugbetaalde bedragen worden weer uitgekeerd aan de deelnemers.

De deelnemers krijgen vanaf nu het juiste pensioen

Eerder protesteerde MAX Ombudsman tegen het terugvorderen van de onterecht ontvangen toeslag. Ook het ABP Verantwoordingsorgaan – een belangrijke adviseur van ABP – vroeg om coulance. “Ik ben blij dat het ABP de kwestie op deze manier heeft opgelost en excuses heeft aangeboden aan de deelnemers”, zegt Iris Offermans, AOb-consulent en lid van de fractie FNV/ACOP van het Verantwoordingsorgaan.

De deelnemers krijgen vanaf nu het juiste pensioen.

Meer nieuws