Beeld: Pixabay

Overleg nieuwe cao voortgezet onderwijs opgeschort

De onderhandelingen voor een nieuwe cao in het voortgezet onderwijs zijn opgeschort. De AOb, de andere bonden en de werkgeversorganisatie VO-raad hebben dat gisteren besloten. De partijen willen eerst de resultaten toetsen bij hun achterban.

Volgende week donderdag bespreekt AOb-bestuurder Ben Hoogenboom de resultaten bij een klankbordgroep van de AOb-sectorraad voortgezet onderwijs.

Afgelopen oktober publiceerde de AOb de inzetbrief voor de nieuwe onderhandelingsrondes. Daarin stond onder meer 3,5 procent salarisverhoging in 2018 en minder lesuren per docent. Ook de onderhandelaars van de VO-raad publiceerde hun inzet voor de nieuwe onderhandelingen. In beide inzetten zit een onderscheid voor de korte en lange termijn.

Beide partijen vinden het noodzakelijk dat het kabinet extra investeringen gaat doen voor werkdrukverlaging en een beter salaris in het voortgezet onderwijs. De plannen uit het regeerakkoord zijn teleurstellend en het kabinet heeft geen investeringsplannen. Tijdens het cao-overleg bleek dat de partijen de mogelijkheden om toch tot een resultaat te komen anders wegen en beoordelen.

De onderhandelaars hebben afgesproken om op 20 december verder te gaan met de onderhandelingen voor een nieuwe cao.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER