Algemeen

Ouders steunen de eisen van het onderwijspersoneel

De organisatie Ouders & Onderwijs steunt de eisen van de leraren en onderwijsondersteuners voor een beter salaris en een lagere werkdruk. Uit een peiling blijkt dat acht op de tien ouders het eens is met de eisen van het onderwijspersoneel. Bijna de helft van de ouders steunt de staking volledig.

Tekst Karen Hagen - Redactie Onderwijsblad - - Minder dan een minuut om te lezen

foto-lege-klas-1

Beeld: Pixabay

“Wij hebben begrip voor de eisen van het onderwijspersoneel”, laat een woordvoerder van Ouders & Onderwijs weten. “Er moet iets veranderen. Ouders maken zich zorgen over de hoge werkdruk en de lesuitval. Het onderwijs staat onder druk.”

De organisatie zette een peiling uit onder het Landelijk Ouderpanel waarop bijna 800 reacties kwamen. Van de ouders steunt 54 procent de eis dat de salarissen fors omhoog moeten. Meer steun is er met 80 procent voor de wens dat er geld moet komen voor werkdrukverlaging.

'Ouders maken zich grote zorgen over het lerarentekort en de werkdruk bij leraren. Het onderwijs staat onder druk en ouders merken hiervan dagelijks de gevolgen'

Bijna de helft van de ouders steunt de staking volledig. Een derde van de ouders vindt het een te zwaar middel, maar steunt wel de eisen van het onderwijspersoneel. Van de ouders steunt 22 procent de staking niet.

Hinder

Als de scholen dichtgaan op 15 maart denken de meeste ouders dat ze daar niet veel last van zullen hebben. Van hen verwacht 27 procent ‘een beetje’ hinder te hebben door de staking en één op de drie ouders verwacht helemaal geen gedoe. Waarschijnlijk komt dit omdat de staking op een vrijdag is. In de peiling geeft 42 procent aan dat er op vrijdag sowieso één ouder thuis is.

AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen kondigde vorige week een landelijke onderwijsstaking aan op het Malieveld in Den Haag. Op 15 maart 2019 zal voor het eerst onderwijspersoneel uit alle onderwijssectoren het werk een dag neerleggen voor meer investeringen in het onderwijs.