Onderwijspersoneel van steeds meer scholen laat weten naar Den Haag te gaan op 5 oktober.
Onderwijspersoneel van steeds meer scholen laat weten naar Den Haag te gaan op 5 oktober.

Beeld: www.pofront.nl

Op zeker tweeduizend scholen wordt gestaakt!

Op 5 oktober wordt op zeker tweeduizend scholen gestaakt en dat aantal groeit dagelijks. Ga jij ook staken en kom je naar Den Haag? Meld je dan aan op de website: www.pofront.nl

Duizenden mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor de staking op 5 oktober. Dat kan op de website van het PO-front.

Van de tweeduizend tot nu toe betrokken scholen gaan er veel helemaal dicht die dag. Het team van basisschool Abt Emo in Groningse Westeremden laat bijvoorbeeld via Twitter weten volledig achter de actie te staan. En ook het onderwijspersoneel van basisschool Christoffel in Didam zegt: “Tot 5 oktober!”

Zuiderpark

Om een beeld te krijgen van de omvang is het handig wanneer iedereen die weet dat hij staakt en naar Den Haag komt, dat meldt op de website van het PO-front. Op die manier kan de organisatie de inrichting van het Zuiderpark beter afstemmen op de te verwachten aantallen mensen.

Vanaf begin volgende week kunnen bussen naar Den Haag worden geboekt. Er zullen opstapplaatsen zijn voor individuele reizigers, ook kunnen scholen eigen bussen boeken. Leden van de AOb, CNV Onderwijs en FNV Overheid reizen gratis. Anderen betalen een eigen bijdrage. Er staat al wat meer informatie over het vervoer online, details volgen begin volgende week.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER