Het Onderwijsblad is genomineerd voor de nationale prijs Onderwijsjournalistiek 2022.
Het Onderwijsblad is genomineerd voor de nationale prijs Onderwijsjournalistiek 2022.

Beeld: Algemene Onderwijsbond

Onderwijsblad genomineerd voor prijs Onderwijsjournalistiek

Het Onderwijsblad is met de verhalen over de Scholen voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) van journalist Arno Kersten genomineerd voor de nationale prijs Onderwijsjournalistiek 2022. Op 30 september wordt deze prijs uitgereikt.

In drie jaar tijd publiceerde Kersten 22 artikelen over de scholengroep SvPO. Deze artikelen verschenen in meerdere edities van het Onderwijsblad en zijn via deze link ook op de website terug te lezen.
De Stichting Stimulering Onderwijsjournalistiek schrijft: ‘De serie leidt van ondoorzichtige financiële constructies, wanbeheer en gebrek aan medezeggenschap uiteindelijk naar gewoon slecht onderwijs.’

Andere nominaties

Naast het Onderwijsblad zijn nog vijf andere nieuwsmedia genomineerd. De Volkskrant met een serie over kansenongelijkheid (van Kaya Bouma, Fleur Damen, Nadia Ezzeroili, Serena Frijters, Joris Tieleman), Investico, De Groene Amsterdammer & Trouw deden onderzoek naar de sluipende privatisering van het Nederlandse onderwijs (Michelle Salomons, Emiel Woutersen & Thomas Muntz). Johannes Visser van de Correspondent is genomineerd met een reeks artikelen die op een bijzondere manier vertellen wat onderwijs met mensen doet. NRC is met twee artikelen genomineerd: Patricia Veldhuis met haar reportage van groep 8 van basisschool De Witte Vlinder in een achterstandswijk in Arnhem en Veldhuis maakte samen met Kees Versteegh een reconstructie over hoe de corona-miljarden voor het onderwijs tot stand kwamen.

De Onderwijsprijs wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Stimulering Onderwijsjournalistiek. Dit jaar zal de uitreiking plaatsvinden in het Onderwijsmuseum  in Dordrecht.

Word lid van de AOb en ontvang elke maand het Onderwijsblad

Meer nieuws