Algemeen

Onderwijs in discussie over doorgroei ondersteuners

Arbeidsmarktplatform Voion, waar de AOb inzit, houdt op 16, 23 en 30 januari bijeenkomsten over het loopbaanbeleid voor onderwijsondersteuners die werken in het voortgezet onderwijs. De mogelijkheden die de cao voortgezet onderwijs hiervoor biedt komen aan bod en voorbeelden van goed beleid worden besproken.

Tekst Webredactie - - Minder dan een minuut om te lezen

loopbaanbeleid

Beeld: Pixabay

De bijeenkomsten in Eindhoven (16 januari), Utrecht (23 januari) en Zwolle (30 januari) zijn voor onderwijsondersteuners, leidinggevenden, bestuurders en medewerkers hrm. Meld je aan via deze link.

De onderhandelaars spraken in de cao-vo 2018-2019 af om meer werk van het loopbaanbeleid voor oop’ers te maken. Uit onderzoek blijkt dat ondersteuners behoefte hebben aan meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Ook een leidinggevende die ze hierin stimuleert en financiële ondersteuning zijn belangrijk voor ondersteuners.

Doorgroeimogelijkheden

Tijdens de bijeenkomsten zal Voion goede voorbeelden delen van doorgroeimogelijkheden voor onderwijsondersteunend personeel. De cao-afspraak die gaat over de werkdruk en het loopbaanperspectief van oop’ers zal ook worden besproken net als het functiegebouw en het professionaliseringsplan van ondersteuners.

Kom naar één van de bijeenkomsten bij jou in de buurt. Aanmelden kan via deze link op de website van arbeidsmarktplatform Voion.