De onderhandelingen voor een nieuwe cao in het mbo zijn in volle gang. De onderhandelaars hopen er op korte termijn uit te komen.
De onderhandelingen voor een nieuwe cao in het mbo zijn in volle gang. De onderhandelaars hopen er op korte termijn uit te komen.

Beeld: Typetank

Onderhandelingen voor nieuwe cao-mbo in volle gang

De AOb-onderhandelaars in het mbo zijn volop bezig met de onderhandelingen voor een nieuwe cao in het mbo. “We hopen op korte termijn tot een akkoord te komen”, zegt AOb-bestuurder mbo Tamar van Gelder.

De huidige cao-mbo loopt tot 1 juli 2020. De onderhandelingen zijn gestart, direct nadat de werkgevers, de MBO-raad, de brief van het ministerie had ontvangen waarin staat hoeveel loonsverhoging er mogelijk is.

Van Gelder: “Het gaat deze keer niet om uitgebreide onderhandelingen omdat het nu niet de tijd is om grote veranderingen door te voeren.” De afspraken zullen vooral gaan over het loon, want zowel de bonden als de werkgevers vinden het belangrijk dat scholen hun volle aandacht op het onderwijsproces richten. “Dat is op dit moment met de coronacrisis al lastig genoeg”, zegt Van Gelder.

Updates

De AOb-bestuurder zegt dat leden het nieuws in de gaten moeten houden. “Volg onze groep bijvoorbeeld op Facebook of abonneer je op de nieuwsbrief voor de laatste updates.”

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER