‘Meer geld voor publieke sector, minder voor multinationals’

Houd de dividendbelasting in stand en betaal leraren, verpleegkundigen, politieagenten en militairen een fatsoenlijk salaris. Dat was het motto van ruim tweeduizend demonstranten tijdens de protestmars op dinsdagavond 2 oktober in Den Haag.

Leraar Jasper van der Schot is helemaal uit Groningen gekomen om zijn stem te laten horen. ‘De toekomst van de economie begint nu, wees wijs, investeer in onderwijs’, staat er op het bord dat hij met zich meedraagt. “De werkdruk is hoog in het basisonderwijs, en we verdienen nog altijd minder dan onze collega’s in het voortgezet onderwijs”, zegt Van der Schot. “Maar ik kom ook op voor de zorg: daar is het werk net zo zwaar, en daar is óók teveel bureaucratie en administratie.”

Kennis als grondstof

“Nu de gaskraan dicht gaat is kennis onze enige grondstof”, verklaart AOb-kaderlid Ine Wentink op het podium. “Kabinet: investeer daarin. In plaats van het geld cadeau te geven aan multinationals.”

Het protest was georganiseerd door FNV (waaronder de AOb) en Publieke Sector in Actie. De actie vormt een opmaat voor de grote actie op 10 november tegen de afschaffing van de dividendbelasting, op de Dam in Amsterdam.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER