Algemeen

Massale deelname op actiedag 27 juni

Het schoolreisje van de Fonkeling vertrekt iets later, in West-Brabant zijn de scholen vrijwel allemaal een uur dicht. Steeds meer scholen laten weten dat ze dinsdag 27 juni meedoen aan de actie.

Tekst Robert Sikkes - Redactie Onderwijsblad - - Minder dan een minuut om te lezen

Het schoolreisje van de Fonkeling in Berghem vertrekt een half uurtje later. Vanwege het tienjarig bestaan gaan alle leerlingen naar verschillende speeltuinen. Ouders begrijpen het best dat er gestaakt wordt, maar vinden het wel lastig dat de actie samenvalt met het schoolreisje. 'Maar het gaat wel over het team dat elke dag voor hun kinderen klaarstaat', zegt directeur István Turi daarover in het Brabants Dagblad. Hij vind dat de school een statement moet maken en vertrekt daarom iets later.

In West-Brabant blijven vrijwel alle basisscholen de 27ste een uur langer dicht, schrijft BN De Stem.

Onderwijs is het fundament van onze samenleving, maar de kwaliteit staat onder druk, zegt de Roosendaalse schoolbestuurder Ad Goossen in die krant.Het is niet gek dat we iets van ons laten horen.

Vrije Hand

Dagblad De Gelderlander signaleert grote actiebereidheid in de regio Nijmegen, Wijchen en Heumen. 'De actiebereidheid is hier nagenoeg 100 procent', vertelt schoolbestuurder Vincent Scholte van het openbaar onderwijs uit Heumen in die krant. Alle schoolbesturen op Voorne-Putten geven hun schoolteams de vrije hand, vertellen ze in het Algemeen Dagblad. 'Elk schoolteam geeft zelf vorm aan de prikactie.'

Leerkracht Yuri Wieten uit Kampen coördineert de actie in Overijssel en rekent ook daar op massale deelname. In de Stentor kijkt hij vooruit. 'Ik noem het geen staking maar een prikactie. Maar mocht het niets uithalen, dan sluit ik niet uit dat er na de zomervakantie echt wordt gestaakt.'