Loon kwijt na prikactie

Houdt jouw basisschoolbestuur loon in na de actie van gisteren? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze juridische medewerkers van het Informatie en Advies Centrum (IAC) van de AOb. Zij kunnen je verder helpen met deze situatie en vragen beantwoorden.

In heel Nederland gaven basisschoolleraren gisteren het eerste uur geen les. Veel schoolbesturen staan achter de actie, zeker omdat het een gezamenlijke actie was van PO in Actie, de onderwijsbonden en de werkgeversorganisatie PO-raad. De PO-raad heeft besturen nadrukkelijk opgeroepen de salarissen van leraren door te betalen tijdens dat eerste uur omdat de staking ook bedoeld is als een statement richting politiek.

Schoolbesturen mogen uiteindelijk zelf beslissen of ze het salaris wel of niet doorbetalen. Als een werknemer een gedeelte van zijn werk neerlegt mag een bestuur loon inhouden. De vraag bij deze actie is dan alleen hoeveel loon een werkgever precies mag inhouden als leraren in dat uur andere werkzaamheden deden.

Neem contact op!

Wil jouw schoolbestuur het salaris niet doorbetalen? Dan wil de AOb voor leden graag in gesprek gaan met de schoolbestuurder. Neem daarom als AOb-lid contact op met onze juridisch medewerkers om dit voor jou uit te zoeken als jouw schoolbestuur loon wilt gaan inhouden.

Bel het Informatie en Advies Centrum van de AOb via 0900- 463 62 62.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER