Kom ook! Actieberaad FNV over pensioenen op 24 november

De FNV, waar de AOb deel van uitmaakt, houdt op 24 november vanaf 13.30 uur een actieberaad in het Centraal Vakbondshuis in Utrecht over de pensioenen. Afgelopen dinsdag is het pensioenoverleg geklapt. Nu is het moment om van je te laten horen voor een goed pensioen.

Voorzitter Han Busker van de FNV: “Het is ongelofelijk jammer dat we er nog niet uit zijn gekomen. Wij willen een oplossing voor de onhoudbare stijging van de AOW-leeftijd en voor het pensioenprobleem van zelfstandigen. Op dit moment wil het kabinet niet bewegen op een structurele oplossing hiervoor.” Lees het hele persbericht van de FNV via deze link.

De bonden verwijten het kabinet starheid op alle fronten. Geen pensioen voor zzp’ers. Weigeren om maatwerk mogelijk te maken in sectoren voor mensen met zwaar werk. Star vasthouden aan de veel te lage rekenrente van De Nederlandsche Bank, terwijl de rest van Europa met een veel stabielere rente rekent.

Kom in actie!

Nu het tijd om je te laten horen voor een goed pensioen. Meld je aan via de FNV-website. AOb-leden krijgen een gratis treinkaartje naar Utrecht. Tijdens het actieberaad stelt de FNV een actieplan op. In het plan wijkt de FNV niet af van de volgende eisen:

  • Bevries de AOW-leeftijd op 66 jaar en schrap de boete op eerder stoppen;
  • Regel indexatie voor elke generatie
  • Biedt een pensioen voor iedereen, óók flex en zzp
  • Verslechteringen zullen wij nooit accepteren

Kom zaterdag ook naar het Centraal Vakbondshuis in Utrecht (Hertogswetering 159,
3543 AS Utrecht) en ga samen de strijd aan voor een goed pensioen. Juist nu is het zaak om het kabinet te laten zien dat wij een goed pensioen voor iedereen zullen afdwingen: als het niet lukt aan de onderhandelingstafel, dan in de bedrijven en op straat.

Meer nieuws