Interim-directeur Geldropse scholen stapt op

Interim-directeur Ed Knies, die werkt bij de Geldropse Nutsscholen, stapt op. Dat meldt de raad van toezicht afgelopen maandag in een brief aan ouders. Knies doet dat op eigen verzoek.

Bij de drie basisscholen in Geldrop is al veel onrust geweest. In maart liep de crisis uit de hand: 65 leerkrachten meldden zich massaal ziek waardoor de leerlingen een dag geen les kregen. De teams deden dit uit protest tegen de angstcultuur op de scholen en ook om de raad van toezicht en het bestuur een ultimatum te stellen.

Na hun actie stapte de hele raad van toezicht en de bestuurder op. De dag erna gingen de leraren weer aan het werk.

Opstappen

Nu deelt de raad van toezicht per brief mee dat interim-directeur Knies opstapt. Hij is interim-directeur op twee van de drie basisscholen van de stichting Nutsscholen in Geldrop: de Beneden Beekloopschool en de Ganzebloemschool. In het Eindhovens Dagblad zei hij een dag na de massale ziekmelding van leerkrachten dat hij op zoek zou gaan naar drie nieuwe directeuren voor de Nutsscholen. Deze zouden aanstaand schooljaar aan de slag moeten.

De raad van toezicht schrijft ook dat ze deze week nog advies gaan vragen aan de medezeggenschapsraden over de opvolging van Knies. Sytske Klarenbeek is ouder en enorm verrast door de brief. “Zeker omdat het drie weken voor het einde van het schooljaar komt. Het is een hele vervelende situatie en zorgt weer voor onrust. Bovendien zet ik vraagtekens bij hoe dit nu is gegaan.”

De huidige voorzitter van de raad van toezicht, Yvonne Raaijmakers, was niet bereikbaar. Medewerkers op de Beneden Beekloopschool laten weten dat Knies niet wil reageren.

Meer nieuws