Ondanks de taalbarrière groeit er een vriendschap tussen 2 jongens.
Ondanks de taalbarrière groeit er een vriendschap tussen 2 jongens.

Beeld: Typetank

Hunkeren naar een vriendje

Van de makers van 'De kinderen van juf Kiet' is er een nieuwe film. 'Jij bent mijn vriend' gaat over Branche, een Macedonisch jongetje die nog maar pas in Nederland is.

“Toen we bezig waren met de opnames van juf Kiet was er een jongetje dat ons opviel, hij was een tikkeltje eenzaam, de enige Macedonische leerling en praatte moeilijk. Branche hunkerde naar een vriendje en deed daar zo z’n best voor”, vertelt Peter Lataster, regisseur van beide films.
Branche sluit vriendschap met de Syrische Ayham: door met een paar woorden Nederlands samen huizen van blokken te bouwen. Ondanks de taalbarrière groeit er een vriendschap tussen de jongens.

“Om prettige wezens te worden, hebben we vrienden nodig”, zegt Lataster, “als kind ben je dat nog aan het leren en dat gaat met vallen en opstaan.” In deze waargebeurde film, waar geen interview of commentaar aan toegevoegd is, staan de kinderen centraal. Dat zie je terug in de manier waarop er gefilmd is. Op ooghoogte krijg je het hele verhaal vanuit het perspectief van de kinderen te zien.

‘Jij bent mijn vriend’ van regisseurs Petra en Peter Lataster is vanaf 22 november 2018 te zien in verschillende filmtheaters.

Meer nieuws