Hans Nieuwkerk:
Hans Nieuwkerk: "Ik denk dat mijn kwaliteiten liggen in het luisteren naar de mensen."

Beeld: AOb

Hans Nieuwkerk nieuwe AOb-hoofdbestuurder

Oud-leraar basisonderwijs Hans Nieuwkerk is vandaag gekozen als nieuwe hoofdbestuurder. Hij vertegenwoordigt de gepensioneerden binnen het hoofdbestuur van de AOb.

Nieuwkerk heeft bijna veertig jaar gewerkt als leraar basisonderwijs. En is nagenoeg net zo lang lid van de AOb en zijn voorloper Abop. Binnen de AOb was Nieuwkerk vakbondsconsulent en voorzitter sectorraad en sectorbestuur primair onderwijs. Daarnaast is hij bijna zijn hele werkzame leven mr- en gmr-lid geweest.

Kracht

Nieuwkerk is van mening dat de postactieven zich binnen en buiten de AOb op een meer positieve wijze moeten laten gelden. “Ik heb me verkiesbaar gesteld om zo actief mogelijk een bijdrage te kunnen leveren aan verandering in de AOb, maar zeker dus ook aan een verandering bij de postactieven. Ik denk dat mijn kwaliteiten liggen in het luisteren naar de mensen en proberen hen in hun kracht te zetten.”

Meer nieuws

Minder zij-instromers door corona

Het aantal zij-instromers in het primair onderwijs neemt af. In Amsterdam wordt de doelstelling van 160 zij-instromers 'in het beroep' dit jaar waarschijnlijk niet gehaald. LEES VERDER

De brugklas wordt steeds smaller

In de grote steden worden leerlingen steeds vroeger voorgesorteerd voor één onderwijssoort. En dat gaat ten koste van kinderen uit kansarme milieus. De gemeente Amsterdam... LEES VERDER