Hans Nieuwkerk:
Hans Nieuwkerk: "Ik denk dat mijn kwaliteiten liggen in het luisteren naar de mensen."

Beeld: AOb

Hans Nieuwkerk nieuwe AOb-hoofdbestuurder

Oud-leraar basisonderwijs Hans Nieuwkerk is vandaag gekozen als nieuwe hoofdbestuurder. Hij vertegenwoordigt de gepensioneerden binnen het hoofdbestuur van de AOb.

Nieuwkerk heeft bijna veertig jaar gewerkt als leraar basisonderwijs. En is nagenoeg net zo lang lid van de AOb en zijn voorloper Abop. Binnen de AOb was Nieuwkerk vakbondsconsulent en voorzitter sectorraad en sectorbestuur primair onderwijs. Daarnaast is hij bijna zijn hele werkzame leven mr- en gmr-lid geweest.

Kracht

Nieuwkerk is van mening dat de postactieven zich binnen en buiten de AOb op een meer positieve wijze moeten laten gelden. “Ik heb me verkiesbaar gesteld om zo actief mogelijk een bijdrage te kunnen leveren aan verandering in de AOb, maar zeker dus ook aan een verandering bij de postactieven. Ik denk dat mijn kwaliteiten liggen in het luisteren naar de mensen en proberen hen in hun kracht te zetten.”

Meer nieuws

Terug in de bubbel

Armand Kertzman, fotograaf en leerkracht, documenteert in coronatijd het leven op basisschool de Wingerd in Roosendaal. Tot 16 december 2020 bood school leerlingen een ontsnapping,... LEES VERDER