Geen inventarisatie maatschappelijke stages

Demissionair staatssecretaris Dekker vindt het niet nodig om te inventariseren wat de redenen zijn waarom middelbare scholen nog wel of geen maatschappelijke stage aanbieden.

Dat schrijft Dekker in een brief aan de Tweede Kamer. De maatschappelijke stage werd in 2011 wettelijk verplicht voor alle scholieren in het voortgezet onderwijs. Zij moesten stagelopen om zo maatschappelijk betrokken te zijn en omdat het goed is voor de persoonlijke ontwikkeling. In 2014 werd de maatschappelijke stage weer afgeschaft.

Dekker meldt de Tweede Kamer dat de maatschappelijke stage nog steeds bestaat op tweederde van de scholen. Scholen die de stage hebben afgeschaft, deden dat vanwege het budget, de mankracht of tijd.

Het is volgens de staatssecretaris niet nodig om te gaan onderzoeken waarom scholen nu wel of geen maatschappelijke stage aanbieden. Hier drong de Kamer op aan. Het is een eigen beslissing van scholen. Dekker vindt vooral dat scholen het burgerschapsonderwijs op een samenhangende en schoolbrede wijze moeten vormgeven.

Meer nieuws