FNV'ers protesteren tegen het kabinetsplan om de dividendbelasting af te schaffen vandaag op het Plein in Den Haag.
FNV'ers protesteren tegen het kabinetsplan om de dividendbelasting af te schaffen vandaag op het Plein in Den Haag.

Beeld: FNV

FNV strijdt tegen afschaffing dividendbelasting met acties

De FNV voert actie tegen het kabinetsplan om de dividendbelasting af te schaffen. De bond noemt het een ‘asociale maatregel’ die premier Mark Rutte (VVD) moet terugdraaien. Iedere week zullen FNV’ers de straat op gaan om zich te verzetten tegen het plan. Vandaag was de aftrap op het Plein in Den Haag.

Ruim twintig FNV’ers hadden zich in rode t-shirts om half 12 verzameld op het Plein en hielden borden in de lucht waarmee ze naar de website van Tax Justice, een samenwerking van maatschappelijke organisaties, verwijzen. Daar is de petitie te vinden tegen afschaffing van de dividendbelasting. De FNV roept mensen op om de petitie te tekenen.

FNV-bestuurder Zakaria Boufangacha sprak de FNV’ers toe vanaf een houten krat: “Stop met de afschaffing van de dividendbelasting. Het wordt tijd dat iedereen zich uit gaat spreken! We kunnen zoveel mooie dingen doen met dat geld!”

Cadeau

Met het afschaffen van de dividendbelasting wil het kabinet het belastingklimaat in Nederland aantrekkelijker maken voor buitenlandse bedrijven. Volgens de FNV geeft het kabinet daarmee  twee miljard euro cadeau aan buitenlandse aandeelhouders. Het geld kan beter aan zorg of onderwijs worden besteed. ‘Wij kiezen voor mensen in plaats van buitenlandse aandeelhouders’, aldus de FNV.

Volgens Boufangacha is de kritiek op het plan tot nu toe aan dovemansoren gericht. ‘Dat Rutte alleen oog heeft voor de buitenlandse aandeelhouders, is een klap in het gezicht van al die ‘gewone’ Nederlanders’, zegt Boufangacha. Hij roept iedereen op zich uit te spreken dat de dividendbelasting niet mag worden afgeschaft. ‘Zet je handtekening, help mee en ga met ons de deuren en markten langs en zorg voor verandering.’

Lees meer over de acties op de FNV-website.

Meer nieuws