Loop mee met de FNV-mars in Den Haag op 1 mei.
Loop mee met de FNV-mars in Den Haag op 1 mei.

Beeld: FNV

Loop mee met de FNV-mars op 1 mei in Den Haag

Kom op 1 mei naar Den Haag en strijd mee voor kwaliteit, zekerheid en inkomen. Loop mee met de FNV-mars op de Dag van de Arbeid, want het is tijd voor verandering! Meld je aan via de FNV-website en neem je schoolcollega's, vrienden en familie mee!

Als we samen een vuist maken kunnen we alles veranderen wat we willen. Daarom lopen we op 1 mei een mars door Den Haag, de stad waar de regering en de werkgevers zitten. Zij hebben de keuze gemaakt voor een race naar beneden. Het is tijd voor andere keuzes. Het is tijd voor een eerlijke verdeling van winst. Het is tijd voor meer zekerheid, echte banen en een goed pensioen. Meld je aan voor de mars via de FNV-site.

Oneerlijk verdeeld

We wonen in een rijk land, maar het is oneerlijk verdeeld. De grote bedrijven en rijken verdienen goud geld en de werknemers betalen hier de rekening voor. Terwijl buitenlandse aandeelhouders een cadeautje van 1,4 miljard euro krijgen, gaat de belasting op je dagelijkse boodschappen omhoog.

Dankzij politieke keuzes is flex goedkoper dan vast, waardoor het aantal onzekere banen alleen maar groeit. Alles moet steeds goedkoper, waardoor de werkdruk voor veel mensen stijgt omdat ze meer werk met minder collega’s moeten doen. Met grote gevolgen voor ons. Voor ons inkomen, ons pensioen, onze zekerheid. Kortom, red de kwaliteit van onze samenleving.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 14.00 uur: Verzamelen deelnemers Malieveld. Op het Malieveld is er een speciale paal voor de sector onderwijs.
  • 15.00 uur: Start demonstratieve tocht
  • 16.00 uur: Terugkomst op het Malieveld
  • 17.00 uur: Einde demonstratie

Kom ook!

Kom op 1 mei naar Den Haag en loop mee met de mars. Bij de verzamelplaats op het Haagse Malieveld is een speciale ‘paal’ waar onderwijspersoneel naartoe kan om te verzamelen. Meld je aan via de FNV-website. Vakbondsleden krijgen die dag een reiskostenvergoeding. Ook zijn er actieborden beschikbaar.

Meer nieuws