Eugenie Stolk wordt rayonbestuurder in haar eigen regio Noord.
Eugenie Stolk wordt rayonbestuurder in haar eigen regio Noord.

beeld: Angeliek de Jonge

Eugenie Stolk niet herkiesbaar als AOb-voorzitter

Eugenie Stolk stelt zich niet herkiesbaar als dagelijks bestuurder van de AOb. Zij zet haar carrière voor de onderwijsvakbond voort als rayonbestuurder in de regio Noord. Vanaf april is Tamar van Gelder de plaatsvervangend AOb-voorzitter.

In een verklaring laat Eugenie Stolk weten het voorzitterschap ‘enorm eervol’ te vinden. ‘Ik doe mijn werk met veel plezier.’ Maar het is veeleisend en vanwege gebeurtenissen in haar privéleven kan ze niet altijd beschikbaar zijn. ‘Terwijl de rol van dagelijks bestuurder en voorzitter dat wél vraagt.’ Vandaar dat ze heeft besloten zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor het dagelijks bestuur van de AOb. De onderwijsvakbond raakt de bevlogen bestuurder niet kwijt, Stolk wordt rayonbestuurder in haar eigen regio Noord.

Verkiezingen

Vanaf april worden de voorzitterstaken waargenomen door dagelijks AOb-bestuurder en algemeen secretaris Tamar van Gelder. De verkiezingsprocedure voor een nieuw lid van het dagelijks bestuur wordt zo snel mogelijk opgetuigd. Zodra het dagelijks bestuur weer voltallig is, kiezen de leden een nieuwe voorzitter uit hun midden.

Stolk was sinds 2017 lid van het dagelijks bestuur en vanaf november 2019 voorzitter van de AOb. Ze zet zich al bijna twintig jaar in voor de onderwijsvakbond.

Lees de verklaring van Eugenie Stolk hier

Lees ook het interview: ‘We gaan schandalig met ons onderwijs om’

 

Meer nieuws