De twaalf gedupeerde leerlingen krijgen nu een lager cijfer of moeten een herexamen doen.
De twaalf gedupeerde leerlingen krijgen nu een lager cijfer of moeten een herexamen doen.

beeld: TechniekBeeldbank

Docent ontslagen vanwege examenfraude

Het Koning Willem I College heeft een leraar ontslagen omdat hij de examenresultaten van twaalf studenten heeft aangepast.

“De proeven van bekwaamheid van deze twaalf studenten zijn door de docent veranderd, omdat hij het niet eens was met het oordeel van de examinatoren”, vertelt Jeanette Noordijk, voorzitter college van bestuur van het roc in Den Bosch. “De docent is ontslagen, omdat hij veranderingen heeft aangebracht in de beoordeling. Ook had hij cijfers gecommuniceerd naar leerlingen terwijl dat niet mocht.”

‘Het is examenfraude en dat mag gewoon echt niet’

De twaalf leerlingen die gedupeerd zijn door de actie van deze docent, krijgen nu een lager cijfer of moeten een herexamen doen. Terwijl de docent het juist deed om de leerlingen te helpen. “Hij is heel betrokken met de studenten, er speelt ook geen eigenbelang, maar het is examenfraude en dat mag gewoon echt niet”, zegt Noordijk van het Koning Willem I College.

Aanwijzingen

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?
“De formulieren moeten ingenomen worden en van het ene bureau naar het andere bureau gebracht worden en de docent heeft de formulieren in die tussentijd aangepast”, vertelt Noordijk.

Er zijn geen aanwijzingen dat het vaker voorkomt, maar het college van bestuur neemt het zekere voor het onzekere. “Wij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit en willen daarom een onafhankelijk onderzoek om te kijken of het niet vaker is voorgekomen. De docent, die ook bekend heeft, zei dat het alleen bij deze twaalf is gebeurd.”

Meer nieuws