Ga naar www.aob.nl/meldpunt en trek aan de bel!
Ga naar www.aob.nl/meldpunt en trek aan de bel!

Beeld: Typetank

De onderwijskwaliteit keldert! Trek aan de bel

De onderwijskwaliteit staat onder druk. Lessen vallen uit, onbevoegden staan voor de klas en groepen worden naar huis gestuurd. De minister weigert de lerarentekorten en de noodoplossingen van scholen te registreren. Daarom roepen wij onderwijspersoneel, ouders, leerlingen en andere betrokkenen uit het po, vo en mbo op om een melding te doen van uitgevallen uren of structurele tekorten. Trek aan de bel!

Vorig jaar nam de Tweede Kamer een motie aan die minister Slob opriep om de lerarentekorten, noodoplossingen en uitgevallen lessen officieel te registreren en bij te houden. Het zorgt ervoor dat de omvang van het probleem duidelijk is. Tot nu toe voert het kabinet deze motie niet uit. Daarom voeren wij vanaf vandaag actie en roepen wij je op een melding te doen via het formulier op onze site. We sturen de meldingen door naar de Onderwijsinspectie.

Doe een melding!

Tussen 18 februari en 17 maart 2020 is ons meldpunt open. Via dit formulier kun je laten weten of er op jouw school sprake is van noodoplossingen, hoeveel leerlingen last hebben van het lerarentekort en waarom jij je zorgen maakt over de onderwijskwaliteit. Er gaat direct een kopie van de mail naar de Onderwijsinspectie, zodat deze organisatie op de hoogte is.

Eerste melding

Vanmiddag om 17.00 uur biedt de AOb aan de Kamerleden Peter Kwint (SP), Kirsten van den Hul (PvdA) en Lisa Westerveld (GroenLinks) de eerste melding van AOb-bestuurder Jelmer Evers aan. Deze Kamerleden dienden vorig jaar samen de motie in. Ook zal er een kleine demonstratie zijn op het Plein in Den Haag van AOb-leden, Ouders & Onderwijs en scholierenorganisatie LAKS.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER