De vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Rotterdam (CVO) stelt het Vreewijk Lyceum onder verscherpt toezicht en gaat onderzoek doen naar de teleurstellende examenresultaten.
De vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Rotterdam (CVO) stelt het Vreewijk Lyceum onder verscherpt toezicht en gaat onderzoek doen naar de teleurstellende examenresultaten.

Beeld: Pixabay

CVO stelt onderzoek in naar examenresultaten

Het overkoepelende schoolbestuur CVO Rotterdam stelt een onderzoek in naar de teleurstellende examenresultaten op het Vreewijk Lyceum. 46 procent van de atheneumleerlingen haalde dit jaar het diploma niet. Bij de havo ging het om 37 procent.

Dat laat de school weten in een verklaring. CVO is geschokt over de resultaten bij het Vreewijk Lyceum. Bestuursvoorzitter Henk Post van CVO noemt het ‘onacceptabel’ en laat weten dat hij de school onder verscherpt toezicht van de koepel stelt. CVO betreurt het aantal gezakte leerlingen.

Absoluut gezien zakten er 12 atheneumleerlingen en 33 havo-leerlingen. De slagingspercentages van de school liggen onder het landelijk gemiddelde. Zo slaagde in 2017 ruim 90 procent van de vwo-leerlingen en op de havo ging het om 87 procent.

Vakken

Volgens de school zijn het vooral de vakken scheikunde, biologie, kunst en Frans waarop het mis is gegaan. In het Algemeen Dagblad liet Post weten dat het erop lijkt dat de voorbereiding niet goed was.

CVO-woordvoerder Anja de Zeeuw zegt dat de koepel het niet zag aankomen. Wel is de leerlingen die na het eerste tijdvak hoorden dat ze een herkansing hadden, ondersteuning aangeboden. Maar in het tweede tijdvak bleek dat het niet mocht baten.

Onderzoek

“De hoofdvraag van het onderzoek is: hoe komt het dat de resultaten zo tegenvallen”, zegt De Zeeuw. “Wat zijn daarvan de oorzaken. Het aantal zittenblijvers was bijvoorbeeld niet dusdanig dat dit heel erg afweek.” Ook de schoolexamens gaven niet een aanleiding om te denken dat veel leerlingen zouden zakken.

De school laat de oorzaken van de teleurstellende eindexamen-resultaten onderzoeken door een externe partij. De Onderwijsinspectie is op de hoogte van de situatie.

Meer nieuws