Het zorgcollectief FNV/Menzis stopt per 1 januari 2019

De afgelopen dertien jaar werkten de FNV en zorgverzekeraar Menzis nauw samen in het zorgcollectief FNV/Menzis. Zo kwamen werk en gezondheid bij elkaar en konden leden van de FNV profiteren van voordeel. Per 1 januari 2019 komt er een einde aan deze samenwerking. Het zorgcollectief FNV/Menzis houdt op met bestaan.

Het contract met Menzis loopt tot eind december. In deze zomer is er een zogenaamde tender uitgeschreven waarop meerdere verzekeraars zich konden inschrijven. Uit dit traject zijn geen nieuwe afspraken voortgekomen. Menzis heeft laten weten niet verder te willen gaan met de samenwerking.

Wat betekent dit concreet?

De voordelen van het zorgcollectief FNV/Menzis vervallen per 1 januari. FNV-leden kunnen ervoor kiezen om verzekerd te blijven bij Menzis. Medio november ontvangen zij een nieuwe polis waarna zij zelf kunnen bepalen of het voorgestelde pakket passend is, ze het pakket willen aanpassen of opzeggen. De FNV biedt twee alternatieven. Kijk op http://fnv.nl/zorgverzekering2019 voor meer informatie.

Nieuwe verzekering

Voor collega’s in het onderwijs zijn er in het mbo en hbo collectiviteitsafspraken en kortingen afgesproken per sector. Deze kun je vinden op de site van Zilveren Kruis. Je kunt hier ook gebruik van maken als je al met pensioen bent. In het mbo is er daarnaast ook een aanbod van VGZ. In het primair en voortgezet onderwijs zijn er nog geen afspraken gemaakt op brancheniveau. Maar er zijn wel veel scholen die zelf een afspraak hebben gemaakt waaraan vaak ook gepensioneerde medewerkers kunnen deelnemen. Je kunt dit navragen bij jouw (voormalig) werkgever. De AOb streeft er naar ook voor het primair en voortgezet onderwijs een afspraak te maken voor de hele sector waaraan ook gepensioneerden kunnen deelnemen.    

Meer informatie? 

Op de website www.fnvmenzis.nl/2019 staat alle informatie die nu bekend is en die van belang is voor verzekerde leden.

Meer nieuws

Leraar worden? Duik in het vak

Tijdens ‘Expeditie leerkracht’ ontdekken docenten-in-spe snel of het vak van leerkracht iets voor ze is. De eerste dag oefenen ze in het Technolab van de... LEES VERDER