Coba van der Veer is de nieuwe AOb-hoofdbestuurder hbo.
Coba van der Veer is de nieuwe AOb-hoofdbestuurder hbo.

Beeld: Algemene Onderwijsbond

Coba van der Veer vertegenwoordigt hbo in hoofdbestuur

Pabo-docent Coba van der Veer is vrijdag gekozen als nieuwe hoofdbestuurder. Zij vertegenwoordigt het hbo in het hoofdbestuur van de AOb.

Van der Veer werkt negentien jaar als docent Nederlands en cultuurvakken aan de pabo in Ede. Daarvoor was ze werkzaam in het mbo en op de mavo. Binnen de AOb heeft ze al meerdere functies bekleed sinds 2018. Ze begon als sectorconsulent, was daarna secretaris van de sectorraad in het hbo en zette zich het afgelopen jaar in voor de verenigingsscholing.

“Ik geloof in de AOb als beroepsorganisatie”, zei Van der Veer eerder toen ze kandidaat was voor de functie. “Met een goede cao, een uitstekend Onderwijsblad en met informatie en juridische ondersteuning voor leden dragen we bij aan onderwijskwaliteit. Maar ook juist door in gesprek te gaan over onderwijsthema’s. De nieuwe strategienota en het onderwijs motiveren mij om – in het hoofdbestuur – aan de slag te gaan en de vertaalslag te maken in de organisatie.”

Van der Veer volgt Auke van Nie op in het hoofdbestuur vanaf 1 augustus 2022.

Wat doet een AOb-hoofdbestuurder?
Het AOb-hoofdbestuur bestaat in totaal uit twintig personen. Vijf daarvan, het dagelijks bestuur, zijn in loondienst. De overige vijftien hoofdbestuurders zijn onbezoldigd en komen uit verschillende regio’s en onderwijssectoren. Zij werken maximaal twee dagen voor de AOb naast het werk op school. Hoofdbestuurders geven richting en leiding aan de AOb en denken mee over arbeidsvoorwaarden en onderwijsbeleid. Ook bewaken ze de voortgang van de vakbond. Bestuursleden moeten goed op de hoogte zijn van wat er speelt in het onderwijs, strategisch ingesteld zijn en kennis hebben van onderwijsinhoud.

Meer nieuws