Beeld: Typetank

Cao-onderhandelingen voor primair onderwijs van start

De cao-onderhandelingen voor het primair onderwijs zijn vandaag gestart. De AOb vindt het belangrijk om de gesprekken met werkgevers en ministerie door te laten gaan, ook als er wordt gestaakt. Dit om het toegezegde geld zo snel mogelijk naar de werkvloer te krijgen.

“Het staat buiten kijf dat we gaan voor 1,4 miljard. Dat is het bedrag dat nodig is om de huidige problemen in het primair onderwijs te repareren.” Tegelijk wil de AOb niet wachten met het maken van nieuwe collectieve arbeidsvoorwaarden tot het kabinet over de brug komt. “Het geld dat wel al beschikbaar is moet hoe dan ook zo snel mogelijk op de werkvloer terecht komen. De nood is nú hoog. Dat merken we elke dag door leraren die laten weten dat er geen vervanging is voor hun klassen, of door berichten in de media over mensen die best in het onderwijs willen werken mits er iets wordt gedaan aan de salarissen en de werkdruk.”

Lees hier het gezamenlijke persbericht van de betrokken organisaties, verenigd in het PO-front.
De inzet van de AOb en FNV-overheid voor de cao-onderhandelingen vindt u hier.

Acties

Intussen worden de estafettestakingen gestart en uitgebreid. PO-front roept het onderwijspersoneel in Groningen, Drenthe en Friesland op om op 14 februari hun werk neer te leggen. Die dag wordt een grote manifestatie georganiseerd in Groningen.

Ook zijn de datum en provincies van de tweede estafettestaking bekend: dat wordt 14 maart in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

Heb je vragen over de stakingen: kijk dan hier.

Houdt de website en facebook in de gaten voor het laatste nieuws.

Meer nieuws