Brabantse school gaat studiekosten betalen

Goed nieuws voor de leerlingen van scholengemeenschap De Rooi Pannen in Brabant: zij hoeven geen studiekosten meer te betalen aan de school. De school wil hiermee de gelijke kansen voor leerlingen creëren.

Dat meldt de school voor vmbo en mbo vandaag in een persbericht. Op De Rooi Pannen zitten bijna achtduizend leerlingen verdeeld over vestigingen in Tilburg, Eindhoven en Breda. De school betaalt de kosten voor excursies, boeken, andere leermiddelen en de ouderbijdrage voortaan zelf en vraagt dit niet meer aan leerlingen en ouders. Dit schooljaar betalen de leerlingen nog wel voor hun studieboeken, maar vanaf volgend schooljaar is ook dat niet meer nodig. ‘Dit betekent voor de meeste leerlingen een besparing van honderden euro’s per jaar’, aldus de school.

Lesgeld en werkkleding

Leerlingen moeten nog wel het wettelijke lesgeld betalen dat naar het ministerie van Onderwijs gaat. Ook hun werkkleding moeten ze zelf kopen.

De school kan de studiekosten bekostigen dankzij goed financieel beleid en een constante leerlingengroei. Alle panden zijn afbetaald en de school heeft naar eigen zeggen lage personeelskosten vanwege een gezonde personeelsopbouw. In het Brabants Dagblad zei bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx dat de nieuwe regeling de school jaarlijks 2 tot 2,5 miljoen euro kost.

Meer nieuws