Boek een bus of bestel een treinkaartje. Ga naar: www.vervoeronderwijsstaking.nl
Boek een bus of bestel een treinkaartje. Ga naar: www.vervoeronderwijsstaking.nl

Beeld: NS

Vervoer naar Malieveld 15 maart: je kunt nu boeken

Het is vanaf nu mogelijk om vervoer naar de stakingsmanifestatie op het Malieveld te regelen. Afhankelijk van waar je woont gaat het vervoer per trein of bus. AOb-leden reizen gratis, anderen betalen 16 euro. Het is ook mogelijk om met minimaal veertig personen een hele bus te boeken die voor jouw school of opleiding stopt. Kijk op: www.vervoeronderwijsstaking.nl voor een overzicht van alle mogelijkheden.

Woon je in de regio Den Haag? Dan is de fiets of lokaal openbaar vervoer de makkelijkste manier om op het Malieveld te komen. Het gaat dan om Den Haag, Delft, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer. De AOb heeft voor deze groep leden geen apart vervoer georganiseerd. Wel vergoeden de AOb en FNV Onderwijs & Onderzoek aan leden die naar het Malieveld komen 5 euro wanneer zij hun stakingsoproep op het veld inleveren. De stakingsoproep ontvang je begin maart.

Individueel of groepen van minder dan 40 mensen

Vanuit heel Nederland kan je per trein of bus naar het Malieveld komen. Deze variant is vooral geschikt voor individuele stakers of afvaardigingen van scholen en opleidingen die met minder dan veertig mensen komen. Voor AOb-leden en die van FNV Onderwijs & Onderzoek is het vervoer gratis. Niet-leden betalen 16 euro. Je kan natuurlijk samen reizen, als je je tegelijk opgeeft.

Bus of trein?

De keuze voor bus of trein is afhankelijk van de plaats waar je wilt opstappen, deze wordt op basis van de door jouw ingevulde postcode gemaakt. Treinkaartjes worden in beginsel toebedeeld aan mensen die postcodes invullen in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Dordrecht, Rotterdam en Utrecht. Je ontvangt dan een code die je op een later kan omwisselen voor een treinretour Den Haag Centraal dat uitsluitend geldig is op vrijdag 15 maart.

Voor de busreizigers zijn er opstapplaatsen door het hele land. Deze kom je tegen tijdens de boekingsprocedure of kan je vooraf bekijken op de site www.vervoeronderwijsstaking.nl onderaan bij ‘opstaplocaties’. Je kan op de site ook meteen een bus of trein boeken.

Bus boeken voor school of opleiding vanaf 40 mensen

Je kan ook een hele bus boeken voor jouw collega’s die voor de deur van de school stopt. Dat is handig als je met veel mensen komt. Dit is ook mogelijk vanuit plaatsen waar individuele reizigers met de trein gaan, zoals de regio Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Utrecht. Er zijn bij een hele bus boeken twee varianten:

  1. Een bus voor minimaal veertig mensen, die door één contactpersoon wordt geboekt. Voor leden van de AOb en FNV Onderwijs & Onderzoek is dit gratis. De contactpersoon moet voor de niet-leden 16 euro per persoon afrekenen. Het minimum is veertig passagiers, meer mag ook, want er zijn ook grotere bussen beschikbaar.
  2. Een losse bus die in zijn geheel wordt betaald door de school of opleiding. Je betaalt voor minimaal veertig personen, maar er hoeven er geen veertig in te zitten. Zijn het er meer? Dat kan ook, want er zijn grotere bussen beschikbaar. Voor meer mensen betaal je bij per persoon.

Wil je een hele bus boeken? Ga naar www.vervoeronderwijsstaking.nl

Geen eigen bus

Voor bussen die door organisaties of scholen buiten de vervoersmodule om worden geboekt, is geen plaats op het Malieveld of directe omgeving.

Meer nieuws