Beeld: Pixabay

Basisscholen krijgen subsidie voor herintreders

Basisscholen kunnen sinds deze maand subsidie aanvragen als zij een herintreder voor minimaal zes maanden in dienst nemen. Het gaat om een geldbedrag van 2500 euro per herintreder. Scholen kunnen het geld gebruiken voor begeleiding en ondersteuning. Het ministerie van Onderwijs hoopt met deze maatregel de ‘stille reserve’ terug voor de klas te krijgen: bevoegde leerkrachten die nu geen lesgeven.

In een brief aan de Tweede Kamer van eind juni 2017 schreef toenmalig staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs dat in het primair onderwijs 31 duizend mensen met een bevoegdheid niet voor de klas staan. Hij stelde 1,25 miljoen euro beschikbaar om te zorgen dat deze mensen terugkeren voor de klas. Deze subsidie is hiervan een uitwerking, van dit budget kunnen in totaal vijfhonderd herintreders begeleiding krijgen.

Schoolbesturen kunnen de subsidie aanvragen als zij een herintreder voor minimaal zes maanden aannemen, zowel met een tijdelijk als vast contract. Wel moet diegene minimaal één jaar buiten het onderwijs hebben gewerkt. Hadden schoolbestuurders al een herintreder in dienst vanaf 1 augustus 2017 dan kan het geldbedrag ook met terugwerkende kracht worden aangevraagd.

Aanvragen kan vanaf 1 november 2017 tot en met 31 december 2018. Alle details van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid bij het aanvraagformulier. Eerder schreef het Onderwijsblad al over de stille reserve. Uit onderzoek bleek dat tweederde best weer voor de klas wil staan als ze maar genoeg tijd hebben voor de kinderen.

Meer nieuws